Ηράκλειο

Στον Χρυσοχοϊδη το αίτημα για μεταφορά της λαϊκής Νέας Αλικαρνασσού

Για μια κόμη φορά συζητήθηκε το θέμα

Η μετακίνηση της λαϊκής της Νέας Αλικαρνασσού στο δημοτικό ακίνητο μπροστά από τις φυλακές συζητήθηκε σε ενημερωτική σύσκεψη με τοη συμμετοχή του δημάρχου Ηρακλείου, βουλευτών του νομού Ηρακλείου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , στη Λότζια. Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας θα τεθεί και στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο το Σάββατο 6 Ιουνίου.

Για το θέμα σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς όπως αναφέρουν οι κύριοι Κουράκης, Λυγερός και Ινωιτάκης «παρά τις πέντε  αποφάσεις και τα τρία χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη απόφαση, παρατηρούμε μία έλλειψη αποφασιστικότητας για την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων και αντιθέτως βλέπουμε να προκρίνονται επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις με καλεσμένους τους βουλευτές και φορείς του Ηρακλείου».

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Σενετάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης, ο βουλευτής του «Μέρα 25» Γιώργος Λογιάδης ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού,  αρμόδιος για τις λαϊκές και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης, η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλει-ΟΝ Αξίζει» Ευαγγελία Σχοιναράκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημοτικής Περιουσίας και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ηράκλεια Πρωτοβουλία» Μανώλης Βασιλάκης, ο επικεφαλής της παράταξης «ΣυνΕργασία για το Ηράκλειο» Ευριπίδης Κουκιαδάκης,  καθώς και εκπρόσωποι του Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη (χαιρέτισε την σύσκεψη αλλά έπρεπε να αναχωρήσει για Αθήνα) και του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το ιστορικό της υπόθεσης και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετακίνηση της λαϊκής στο συγκεκριμένο ακίνητο.

 Υπενθύμισε ότι πέρυσι το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε συμφωνήσει  με το σχέδιο του Δήμου Ηρακλείου για την λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, ώστε η μετακίνηση της λαϊκής να προχωρήσει χωρίς κινδύνους. Ωστόσο η νέα Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αναίρεσε αυτήν την σύμφωνη γνώμη. Τον Μάρτιο του 2020, σε συνάντηση που είχε  η κ. Νικολάου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη και την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ευγενία Στυλιανού,  παρουσία και του βουλευτή Ηρακλείου Μάξιμου Σενετάκη, δεσμεύτηκε για την σύσταση ειδικής επιτροπής με την συμμετοχή του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα της ασφάλειας. Έκτοτε όμως,  ουδέν έπραξε.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά στις εργασίες που απαιτούνται στο ακίνητο για την λειτουργία της λαϊκής, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια