Ηράκλειο

Επιστολή προς το Δήμαρχο από τις παρατάξεις για τη λαϊκή: «Κενό και ανυπαρξία έργου»

Σκληρή κριτική από τους κυρίους Κουράκη, Λυγερό και Ινιωτάκη

Ανοικτή επιστολή προς το δήμαρχο Ηρακλείου, σε σχέση με την συνάντηση που κάλεσε με τους φορείς της πόλης για την Λαϊκή της Νέας Αλικαρνασσού. Στην επιστολή που υπογράφουν οι επικεφαλής των παρατάξεων "Ηράκλειο 3.7.5" Ιωάννης Κουράκης, "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" Ηλίας Λυγερός και "Σύν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου" Πέτρος Ινιωτάκης αναφέρεται ότι «δεν μπορούμε να μετέχουμε σε μία σύσκεψη που έρχεται να καλύψει το κενό και την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου».

Στην επιστολή αναφέρουν:

Κύριε Δήμαρχε, όπως πολύ καλά γνωρίζετε το Δ.Σ Ηρακλείου με σειρά αποφάσεων :

  • Απόφ. 766/26-09-2018
  • Απόφ. 253/20-03-2019
  • Απόφ. 444/03-05-2019
  • Απόφ. 581/31-05-2019

Καθώς επίσης και στο τελευταίο Δ.Σ, στις 02-06-20, ψηφίσαμε για 5η φορά την πρότασή σας για τη μεταφορά της εν λόγω λαϊκής αγοράς σε μόνιμη θέση και συγκεκριμένα σε οικόπεδο μπροστά από τις φυλακές της Αλικαρνασσού, ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου,  αφού πρώτα πραγματοποιηθούν οι υποδομές που απαιτούνται για να γίνει ο χώρος λειτουργικός ως προς τη συγκεκριμένη χρήση.

Επιπλέον είναι γνωστό, ότι σε αυτή τη λύση συμφωνεί σχεδόν το σύνολο των εμπλεκόμενων μερών και κυρίως το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας και οι κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού. Παρά τις πέντε  αποφάσεις και τα τρία χρόνια που έχουν περάσει από την πρώτη απόφαση, παρατηρούμε μία έλλειψη αποφασιστικότητας για την εκτέλεση των σχετικών αποφάσεων και αντιθέτως βλέπουμε να προκρίνονται επικοινωνιακού τύπου συναντήσεις με καλεσμένους τους βουλευτές και φορείς του Ηρακλείου.

Στην συνάντησή σας με τους εκπροσώπους μας στο Εθνικό Κοινοβούλιο, θα έπρεπε, ειδικά σήμερα που βγαίνουμε από μία πρωτοφανή πανδημία με σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις,  να τεθούν τα μεγάλα θέματα της πόλης όπως:

-Τα σχέδια πόλης  και οι τεράστιες καθυστερήσεις που τα έχουν στείλει στις καλένδες.

-Η τύχη του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης και η αξιοποίηση του από την τοπική κοινωνία.

-Τα μεγάλα αρδευτικά έργα που έχει ανάγκη η ενδοχώρα και οι αγρότες μας.

-Η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Ηρακλείου,

καθώς και πολλά άλλα σημαντικά θέματα.

Εμείς οι επικεφαλής των παρατάξεων Ηράκλειο 3.7.5 , Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες και Σύν+ Πράξη Δημοτών Ηρακλείου, δεν μπορούμε να μετέχουμε σε μία σύσκεψη που έρχεται να καλύψει το κενό και την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου,  της σημερινής Δημοτικής Αρχής κυρίως σε ό,τι αφορά τα μεγάλα ζητήματα της πόλης όπως σας τα προαναφέραμε.

Τέλος, σας καλούμε για μία ακόμα φορά, να ξεκινήσουν οι δια ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου και να φέρετε προς συζήτηση όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν τους πολίτες και τον δήμο μας.

Σε ό,τι αφορά δε την υλοποίηση της μεταφοράς και ανάπτυξη  της λαϊκής αγοράς, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δ.Σ και των συναρμόδιων φορέων να προβείτε άμεσα στην άρση των όποιων διοικητικών δυσκολιών και να προχωρήσετε στην κατασκευή των απαραίτητων υποδομών σύμφωνα με την εκπονημένη μελέτη. 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια