Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Λίντο

Ηράκλειο
Γυναίκα ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο Λίντο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασωληνώθηκε και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα το μεσημέρι στο ΕΚΑΒ, στην ανοικτή πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μια γυναίκα 47 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της. Στο σημείο έσπευσε ασθενόφορο του ΕΚΑΒ που την μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Τερζάκη, «μια γυναίκα 47 ετών υπέστη πιθανότατα ανακοπή στην πισίνα και έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο.

Στην συνέχεια, στα ΤΕΠ του Βενιζελείου, υπέστη ανακοπή εκ νέου όμως και πάλι επανήλθε με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Η γυναίκα διασωληνώθηκε και θα υποβληθεί σε αξονική εγκεφάλου».

Για το περιστατικό ταξίδεψε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και αμέσως μετέβη στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τον διοικητή του Βενιζελείου, Κώστα Τερζάκη, την υποδιοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη, και τους θεράποντες ιατρούς για το μεσημεριανό περιστατικό με την 45χρονη αθλούμενη στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αθλούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενόσω μετείχε σε προπόνηση κολύμβησης τοπικού σωματείου, έχασε τις αισθήσεις της, αλλά ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους συναθλητές της και τους προπονητές.

Αμέσως κλήθηκε το σταθμευμένο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ασθενοφόρο και χωρίς χρονοτριβή, με την άμεση συνδρομή του ιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, όπου υποβάλλεται σ’ όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News