Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Ζήτησαν την μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων

Ορατός ο κίνδυνος απόλυσης για 200 εργαζόμενους – Διαμαρτυρία στη διοίκηση του ΠαΓΝΗ

Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο σαλόνι του νοσοκομείου και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΠαΓΝΗ από τους εργαζόμενους μαζί με το ΔΣ του σωματείου, στα πλαίσια της 3ωρης πανελλήνιας στάσης εργασίας.

Στη διάρκεια της παράστασης οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι το επόμενο διάστημα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης πάνω από 200 εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΣΟΧ), που καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, νοσηλείας και άλλων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο μας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αντικειμενικά αυξημένες, λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας και η τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Αντί για την πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όσων επιπλέον εργαζομένων χρειάζονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για ενδεχόμενη επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στις δημόσιες μονάδες υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια απόλυσης εργαζομένου ή εισόδου εργολάβου. Στα πλαίσια αυτά για την καλύτερη προετοιμασία της Πανελλαδικής Πανυγειονομικής Απεργίας στις 16 Ιούνη, το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 11 Ιουνίου 8πμ, με στάση εργασίας 8 με 10.

Διεκδικούμε:

► Κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

► Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ).

► Ύπαρξη νέου σύγχρονου οργανισμού του νοσοκομείου που να επαναφέρει όλες τις κομμένες οργανικές θέσεις και την επαναφορά της δημόσιας λειτουργίας του νοσοκομείου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια