default-image

ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: «Με αποσπασματικό τρόπο & δωρεές μπαλώνουν κενά» υποστηρίζει το ΚΚΕ

Ηράκλειο
ΜΕΘ ΠΑΓΝΗ: «Με αποσπασματικό τρόπο & δωρεές μπαλώνουν κενά» υποστηρίζει το ΚΚΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Νοσοκομεία περιμένουν πώς και πώς ...«ευεργέτες» επενδυτές" αναφέρει η ανακοίνωση

Mετά τις έντονες αντιδράσεις και την απειλή για ομαδικές παραιτήσεις γιατρών της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ καθώς η διοίκηση σχεδιάζει να μεταφέρει τη Μονάδα Εμφραγμάτων της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου και στη θέση της να τοποθετήσει τη νέα ΜΕΘ,  στο θέμα αναφέρθηκε η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Όπως αναφέρει κυβέρνηση και διοίκηση του νοσοκομείου επιχειρούν με αποσπασματικό τρόπο και δωρεές να μπαλώσουν κενά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η προχθεσινή (2/6) επίσκεψη του ιδρύματος «Νιάρχου» στο ΠΑΓΝΗ με σκοπό τον έλεγχο του χώρου που θα αναπτυχθούν οι νέες κλίνες ΜΕΘ, «ευγενική χορηγία» του ιδρύματος αποδεικνύει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης του νοσοκομείου όπου με αποσπασματικό τρόπο επιχειρούν να μπαλώσουν κενά με το ελάχιστο δυνατό κόστος και όχι με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 Προσφεύγουν στις «δωρεές» για τη δημιουργία και ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του νοσοκομείου, «προσαρμόζοντας» τις ανάγκες στο ύψος της δωρεάς, που διατίθεται με συγκεκριμένους όρους για το χώρο και για προκαθορισμένη ανάπτυξη μονάδων αφού για να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη των κλινών ΜΕΘ θα πρέπει να συρρικνωθούν και να συγχωνευτούν υπάρχουσες μονάδες και κλινικές.

Έτσι, η αντίληψη ότι τώρα λόγω «δωρεάς» είναι η «χρυσή ευκαιρία» να δημιουργηθούν νέα κρεβάτια ΜΕΘ αντικαθιστά την οργανωμένη, ολοκληρωμένα σχεδιασμένη κρατική παρέμβαση που βέβαια θα πρέπει να εξασφαλίζει και όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις (προσωπικό, εξοπλισμό, διασύνδεση με άλλες δομές κ.α).

Αυτές οι χορηγίες, δεν «έσωσαν» το δημόσιο σύστημα της Υγείας στις «κανονικές» συνθήκες, πόσο μάλλον στις έκτακτες της πανδημίας, όπου οι ανάγκες είναι πολύ μεγαλύτερες. Το «ξέπλυμα» του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στη συνείδηση του λαού στόχο έχει να αποσπάσει τη συναίνεσή του και να προλειάνει το έδαφος για το επόμενο βήμα στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης, όπως είναι οι ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, που περιμένουν πώς και πώς οι ...«ευεργέτες» επενδυτές.

Γι' αυτό δεν πρέπει να αποτελέσουν άλλοθι για υποστολή των διεκδικήσεων, του αγώνα, της πάλης με αιτήματα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες υγείας που προβάλλουν ακόμα πιο επιτακτικά σε συνθήκες σαν τις σημερινές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News