Ηράκλειο

Κλειστός ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου στη Θέρισο - Αντιδρούν οι πιστοί

Τι λέει ο εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Ελευθερίου, π. Αμφιλόχιος – Πότε θα ανοίξουν ξανά για τους πιστούς οι θύρες του ναού

Χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα στις Εκκλησίες όπως προβλέπει η νέα ΚΥΑ, η οποία θα έχει ισχύ μέχρι τέλος Ιουνίου. Με τα νέα δεδομένα, διπλασιάζεται ο αριθμός των πιστών, καθώς ο μέγιστος αριθμός στους ναούς θα είναι εκατό άνθρωποι.

Την ίδια ώρα δρομολογούνται εξελίξεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην θέρισο Ηρακλείου, όπου δεν δίνεται η δυνατότητα στους πιστούς να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία, λόγω της στάσης του ιερέα, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα πιστών.

«Την Κυριακή της Πεντηκοστής, ανοίγουν οι θύρες του ιερού Ναού», όπως ανέφερε ο εφημέριος π. Αμφιλόχιος, μπροστά στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV, ο οποίος μάλιστα, υποστήριξε, ότι δεν κάνει «αντάρτικο».

«Κάνω αυτό που αναπαύει Την Χάρη Του Θεού. Δεν είμαι οπαδός της επανάστασης, αλλά φίλος της Ανάστασης», ανέφερε ο εφημέριος. Μάλιστα, στον Ιερό Ναό υπάρχει σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Με Την Χάρη του Θεού και την ευχή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης την Κυριακή της Πεντηκοστής, θα ανοίξουν οι θύρες του ναού για την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, παρακαλούμε να  προσέλθετε με πίστη και ευλάβεια. Ας ζήσουμε ο καθένας από την ξεχωριστή εμπειρία που μας προσφέρει ο Πανάγαθος Θεός, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια