«Ανοίγει» το θερινό σινεμά στο Ηράκλειο - Δείτε το πρόγραμμα

Πολιτισμός
«Ανοίγει» το θερινό σινεμά στο Ηράκλειο - Δείτε το πρόγραμμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα για τις προβολές του θερινού κινηματογράφου - Οι νέοι κανόνες

Ανοίγει η αυλαία του Θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου «Βηθλεέμ»!

Οι προβολές των ταινιών θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου, στις 9:30 το βράδυ, τηρουμένων, ωστόσο, όλων των απαραίτητων μέτρων κατά του κορωνοϊού, όπως:

  • δεν θα υπάρχει διάλειμμα
  • το κυλικείο θα είναι ανοικτό καθ΄ όλη την διάρκεια της προβολής
  • θα υπάρχουν διαστήματα ανάμεσα σε 2 καθίσματα στα οποία φέτος θα τοποθετηθούν τραπεζάκια

Οι προβολές τον Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο ξεκινούν στις 21:30 και το Σεπτέμβριο στις 21:00, ενώ το εισιτήριο διατηρείται στα 3€.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι προβολές θα είναι διπλές (21:30 και 23:30) ενώ κάθε Κυριακή, το θερινό σινεμά θα είναι κλειστό.

Το πρόγραμμα

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 29 ταινίες μεγάλου μήκους από 16 χώρες και ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου.

Ξεκινάμε με την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου, «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί: Ο Μπαμπάς Μου | Hard Goodbyes: My Father», σε Παγκόσμια Πρώτη Προβολή της ψηφιακής αποκατάστασης σε DCP.

Συγκεκριμένα: Διεθνώς αναγνωρισμένους δημιουργούς, όπως τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιαν Κομασά με το  «Corpus Christi», αλλά και κλασικούς, Ζαν-Λικ Γκοντάρ και Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Δυνατές γυναικείες φωνές, την Σελίν Σιαμά με το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται | Portrait de la jeune fille en feu» και την Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ με το «Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι | Too Late to Die Young».

Κλασσικές δημιουργίες το αριστουργηματικό «Η Δίκη | The Trial» του Όρσον Γουέλς και το μεγαλόπνοο, «Οι Εραστές της Γέφυρας | Les amants du Pont-Neuf» του Λεός Καράξ.

Σύγχρονο Ελληνικό σινεμά με τρεις νέους σκηνοθέτες: Μίνως Νικολακάκης, Αλέξανδρος Βούλγαρης και Ζαχαρίας Μαυροειδής.

Σημαντικές αποκαταστάσεις, όπως η αυθεντική εκδοχή του «Απέραντο Γαλάζιο | Le grand bleu» σε ψηφιακά αποκαταστημένη μορφή.

Τέλος, έναν φόρο τιμής στα 100 χρόνια από τη γέννηση του σημαντικού Ιταλού δημιουργού, Φεντερίκο Φελίνι,  με δύο από τις σημαντικότερες δουλειές του, το «La Dolce Vita»  και το «8 ½».

(Φωτογραφία αρχείου - intime.gr)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News