«Ρήμαζαν» ιερούς ναούς & επιχειρήσεις - Τέλος στη δράση τους έβαλε η αστυνομία

Ηράκλειο
«Ρήμαζαν» ιερούς ναούς & επιχειρήσεις - Τέλος στη δράση τους έβαλε η αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε ένα βράδυ διέπραξαν 6 κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, αφαιρώντας χρήματα, ενώ προκάλεσαν και φθορές

Ο φόβος και ο τρόμος, είχαν γίνει στην περιοχή Αρχανών Αστερουσίων δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι είχαν διαπράξει εννέα κλοπές μέσα σε έναν μήνα. Στο στόχαστρό τους κυρίως ιεροί και επιχειρήσεις.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, εκτός από τις κλοπές που διέπραξαν στους ιερούς ναούς και τις επιχειρήσεις, είχαν κλέψει και δύο δίκυκλες μοτοσυκλέτες στο Ηράκλειο, οι οποίες μάλιστα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, συνολικά εννέα (9) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις και Ιερούς ναούς και δύο κλοπές δίκυκλων - μοτοσυκλετών στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων  Αρχανών - Αστερουσίων και Μινώα - Πεδιάδος.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα προχθές (30.05.2020) τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες διέπραξαν έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών – Αστερουσίων αφαιρώντας χρήματα και προκαλώντας φθορές.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν διαπράξει τις εν λόγω κλοπές.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα και προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 04.05.2020 έως την 13.05.2020 είχαν διαπράξει επιπλέον δύο κλοπές σε Ιερούς Ναούς αφαιρώντας χρήματα καθώς και δύο κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών.

Οι δίκυκλες μοτοσυκλέτες ανευρέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News