Τουρισμός: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία, αλλά τα ρολά είναι… κατεβασμένα

Κρήτη
Τουρισμός: Ανοίγουν τα ξενοδοχεία, αλλά τα ρολά είναι… κατεβασμένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκδηλη η αγωνία των Κρητικών επιχειρηματιών - Άδεια η 25ης Αυγούστου  

Στο «παρά ένα» ανακοινώθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα βάσει των οποίων θα πρέπει να λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις εν καιρώ κορωνοϊού. Λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας και 16 ημέρες πριν την έναρξη λειτουργίας των εποχικών τουριστικών μονάδων, βγήκε και επίσημα η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Υγείας, Τουρισμού και Οικονομικών, η ανησυχία όμως για τους επιχειρηματίες είναι έκδηλη αφού δεν είναι σε θέση να απαντήσουν με σαφήνεια για το αν οι χώροι τους θα είναι έτοιμοι να ανοίξουν από αύριο.

Αυτό τόνισε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, λίγο πριν τη δημοσίευση των σχετικών οδηγιών στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. 

Λίγο πριν την ανακοίνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων τα οποία πρέπει να τηρούν και τα καταλύματα της Κρήτης, τουριστικοί παράγοντες του νησιού δεν έκρυψαν τους προβληματισμούς τους για μια σειρά πρακτικών ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή των μέτρων.

Οι σκέψεις & τα ερωτήματα για το πώς θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία παραμένουν. Οι επιχειρηματίες τονίζουν τη δύσκολη πραγματικότητα στην οποία καλούνται να δουλέψουν φέτος, ενώ θέτουν στο προσκήνιο και τις αγωνίες τους για το οικονομικό σκέλος.

Εν τω μεταξύ πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκε η λίστα με τις χώρες για τις οποίες ανοίγουν τα σύνορα της Ελλάδας από 15 Ιουνίου, με τις αεροπορικές πτήσεις να φτάνουν αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για 29 χώρες και η λίστα θα διευρυνθεί το προσεχές διάστημα. Από 1η Ιουλίου απελευθερώνονται οι πτήσεις εξωτερικού και για την Κρήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News