Εκτάκτως 50 προσλήψεις στον δήμο Ηρακλείου - Ποιες θέσεις αφορούν

Ηράκλειο
Εκτάκτως 50 προσλήψεις στον δήμο Ηρακλείου - Ποιες θέσεις αφορούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα δικαιολογητικά -Τι πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου οι αιτήσεις για τις 50 θέσεις τετράμηνης διάρκειας που θα καλύψουν ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Οι έκτακτες προσλήψεις στοχεύουν στην κάλυψη των ειδικών έκτακτων αναγκών που έχει διαμορφώσει η νέα κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Τα χαρτιά τους για μια θέση εργασίας στον Δήμο Ηρακλείου, με χρονική διάρκεια 4 μηνών, καλούνται να κάνουν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της προκήρυξης που έβγαλε ο Δήμος για 50 συνολικά έκτακτες προσλήψεις.

Οι έκτακτες προσλήψεις στοχεύουν στην κάλυψη των ειδικών έκτακτων αναγκών που έχει διαμορφώσει η νέα κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην πρόσληψη 50 συμβασιούχων διαφόρων ειδικοτήτων (χρονικής διάρκειας 4 μηνών) προχωράει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως και την Παρασκευή 5 Ιουνίου (η προθεσμία ξεκίνησε προχθές Σάββατο 30 Μαΐου) να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση και να την υποβάλουν μετά των συνημμένων δικαιολογητικών μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e-mail: [email protected].

Ο Δήμος Ηρακλείου με απόφαση δημάρχου θα προσλάβει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διάρκειας 4 μηνών, από τους υποψηφίους που θα έχουν υποβάλει αίτηση μέσα στο χρονικό όριο που ορίζει η ανακοίνωση. Προσληφθέντες που αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους αντικαθίστανται από άλλους υποψηφίους.

Η πλειονότητα των θέσεων αφορά σε εργάτες γενικών καθηκόντων και γενικής καθαριότητας... Υπάρχουν επίσης λίγες θέσεις οδηγών και χειριστών μηχανημάτων, καθώς επίσης και μηχανολόγων μηχανικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την προκήρυξη, οι 50 προσλήψεις με 4μηνη σύμβαση περιλαμβάνουν: 25 εργάτες γενικής καθαριότητας ΥΕ, 17 εργάτες γενικών καθηκόντων ΥΕ, 3 οδηγούς απορριμματοφόρων ΔΕ, 1 χειριστή μηχανημάτων ΔΕ, 1 Δομικών Έργων ΤΕ, 1 χημικό ΠΕ και 2 μηχανολόγους μηχανικούς ΠΕ.

Γενικά προσόντα

  1. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.
  2. Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα και να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19.
  3. Οι άδειες άσκησης επαγγέλματος ή άλλες επαγγελματικές άδειες ή βεβαιώσεις ή πιστοποιητικά πρέπει να είναι σε ισχύ τόσο κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής και της λήξης της προθεσμίας υποβολής αυτής, όσο και κατά τον χρόνο πρόσληψης.

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων που διαθέτουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα καθορίζεται με βάση τον χρόνο ανεργίας (χρονικό διάστημα μοριοδότησης ανεργίας από 4 έως 12 μήνες).

Τα δικαιολογητικά  -Τι πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση υποβάλλοντας επιπλέον τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1) Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2) Φωτοαντίγραφο του τίτλου των σπουδών τους. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής, επίσημη μετάφραση αυτού (εφόσον απαιτείται).

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4) Βεβαίωση χρόνου ανεργίας (έκδοση από ΟΑΕΔ).

5) Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

6) Αριθμό Μητρώου Ασφάλισης του ΙΚΑ.

7) Φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης (ΙΒΑΝ).

8) ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης).

9) Άδεια άσκησης επαγγέλματος μηχανολόγου μηχανικού (όπου απαιτείται).

10) Άδεια οδήγησης (εφόσον απαιτείται).

11) Άδεια χειριστή μηχανημάτων έργων αντίστοιχης Ομάδας και Τάξης.

12) Υπεύθυνη δήλωση (συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση) στην οποία θα αναφέρεται ότι: δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ' υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

13) Ως πρόσθετο στοιχείο θα συνεκτιμηθεί αντίστοιχη προϋπηρεσία σε ΟΤΑ. Θα βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση (συμπεριλαμβάνεται στην αίτηση), στην οποία θα αναφέρεται ότι: έχουν απασχοληθεί σε ΟΤΑ σε αντίστοιχη θέση, θα δηλώσουν τον Δήμο και την ειδικότητα με την οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησής τους (έτος, μήνες, ημέρες).

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News