Ηράκλειο

Σωματείο Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων: Διαμαρτυρία την 1 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο

«Δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση τα αιτήματα του σωματείου μας»

Σε συλλαλητήριο – διαμαρτυρία θα προχωρήσει το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής», την 1 Ιουνίου στο Ε.Κ.Η, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, «δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση τα αιτήματα του σωματείου μας».

«Δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση τα αιτήματα του σωματείου μας και με τροπολογία σε σημερινό νομοσχέδιο το οποίο κατατέθηκε στην βουλή, βάση πληροφοριών, α) η επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου αντί της 1ης Μαίου όπως προβλέπει η Συλλογική  Σύμβαση Εργασίας των οδηγών τουριστικών λεωφορείων Κρήτης ,β) να δοθεί παράταση στην σύμβαση μας προκειμένου να μην διαταραχθούν βίαια οι εργασιακές σχέσεις και καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα. Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση.

Όλοι την Δευτέρα 1-6-2020 και ώρα 10.30 στο Ε.Κ.Η προκειμένου να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο-διαμαρτυρία.        

Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στα δίκαια αιτήματα μας.»

Το ΕΚΗ αναφέρει σε ανακοίνωση του:

«Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέκεται δίπλα στους επαγγελματίες οδηγούς Τουριστικών Λεωφορείων που για ακόμη μια φορά διεκδικούν το αυτονόητο, διεκδικούν την αξιοπρέπεια τους, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία.

Επιτακτικά και με δυνατή φωνή ζητάνε την στήριξη και την κάλυψη όλων των εργαζομένων οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, με πρώτο και αναγκαίο βήμα την άμεση επαναπρόσληψη όλων αναδρομικά και τουλάχιστον από την 1Η Μαΐου καθώς επιτακτική ανάγκη είναι η ανανέωση – παράταση της Σ.Σ.Ε.

Δυστυχώς αντί αυτού, είδαμε σήμερα ότι η πρόταση της Κυβέρνησης για επαναπρόσληψη είναι από 1/6/2020, γεγονός που δημιουργεί αγανάκτηση στους επαγγελματίες οδηγούς οι οποίοι βλέπουν εμπαιγμό και χάσιμο εισοδημάτων.

Το ΕΚΗ καλεί Κυβέρνηση και εργοδότες να ανταποκριθούν άμεσα στα δίκαια αιτήματα του συγκεκριμένου κλάδου του Τουρισμού, ο οποίος αποτελεί την πρώτη γραμμή της Βιομηχανίας της χώρας, αυτή του Τουρισμού.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια