default-image

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Δικαίωση η επαναπρόσληψη και το έκτακτο ταμείο ανεργίας

Ηράκλειο
Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων: Δικαίωση η επαναπρόσληψη και το έκτακτο ταμείο ανεργίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως αντιδρούν στη τροπολογία που κατατέθηκε

Δικαιωμένο δηλώνει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου  μετά την τροπολογία που κατατέθηκε για επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ως προς επαναπρόσληψη εργαζομένων και το έκτακτο ταμείο ανεργίας. Ανακοίνωσαν ακόμη ότι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 Ιουνίου στο Υπουργείο Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η τελευταία τροπολογία που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τη στήριξη της απασχόλησης των εργαζομένων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας που πλήττονται από τον COVΙD-19 μας δικαιώνει και μας ικανοποίει επί της αρχής αφού στην πρόταση που τεκμηριωμένα καταθέσαμε μετά από συνεχείς προσπάθειες που ξεκίνησαν αρχές Απριλίου με καταλυτική αίτηση την με αριθμό πρωτοκόλλου 582  στις 07/04/2020  ,  με  συμπληρωματική  αίτηση στις 27/04/2020 με αριθμό πρωτοκόλλου 601  και με κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας όλων των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης  και με τη στήριξη  της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και  των Εργατικών Κέντρων Κρήτης  που ζητούσαμε την ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΙΚΩΝ  ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ   από τις  20/05/2020  για τις επιχειρήσεις που λόγο της πανδημίας πλήττονται και δεν  θα ανοίξουν.

Προς αποφυγή παρερμηνειών επαναλαμβάνουμε σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης οι δύο μήνες ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ   αφορούν τους μήνες ΑΠΡΙΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΪΟ 2020.  Σύμφωνα με την εξαγγελία καλούνται πλέον  όλες οι επιχειρήσεις - ξενοδοχεία να αναλάβουν την κοινωνική ευθύνη πραγματοποιώντας την διαδικασία επαναπρόσληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ 29/05/2020 που αφορά τις επαναπροσλήψεις  αφού διαβάσουμε και ερμηνεύσουμε την εξαγγελία θα δημοσιεύσουμε ιδιαίτερο δελτίο τύπου με επεξηγήσεις.

Συνάδελφοι ,

Σας καλούμε στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 10 Ιουνίου και ώρα 12.00 στο Υπουργείο Εργασίας για τη συνέχιση των διεκδικήσεων μας. Προκειμένου για την μετάβαση  των μελών μας στο συλλαλητήριο το σωματείο θα καλύψει τα έξοδα του ναύλου μετ’ επιστροφής. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγείας καθώς και λίστα προτεραιότητας .Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810-289597 . 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News