Ηράκλειο

"Δεν εγκαταλείψαμε το Γιόφυρο" απαντά η Περιφέρεια στις καταγγελίες κατοίκων

Φωνή διαμαρτυρίας των κατοίκων στο Γιόφυρο για την κατάσταση που επικρατεί κατά μήκος του ποταμού προς Περιφέρεια, Δήμο, Κυβέρνηση.

Εκφράζουν φόβους ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου για πυρκαγιές και κουνούπια , παράλληλα με την έντονη δυσοσμία που αναδύεται από τα στάσιμα νερά.

«Από τον περασμένο Νοέμβρη περιμένουμε να ξεκινήσει ο καθαρισμός. Γλιτώσαμε για καλή μας τύχη τις πλημμύρες, τώρα κινδυνεύουμε από τις πυρκαγιές, τα κουνούπια, την βρώμα και τη δυσωδία της θερινής περιόδου. Η περιφέρεια, ο δήμος και η κυβέρνηση το βιολί τους. Συνεχίζουν να δηλώνουν μέσω της πολιτικής προστασίας πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλα τα φυσικά φαινόμενα. Μόνο που τα φαινόμενα απατούν» επισημαίνει στο Ράδιο 98.4 ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιάννης Γωνιανάκης .

Μάλιστα σύντομα αντιπροσωπεία των Σωματείων που υπογράφουν και σχετική καταγγελία, Συνδικάτο οικοδόμων, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, όπως ο ίδιος είπε θα επισκεφθούν την Περιφέρεια διεκδικώντας τα αυτονόητα.

Άμεση και από τον αέρα του  Ράδιο 98.4 η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο εργολάβος για την αποψίλωση των καλαμιών αναμένεται να εγκατασταθεί τέλος Ιουνίου. Σε εξέλιξη και η διαδικασία εγκατάστασης του προσωρινού αναδόχου για την μελέτη οριοθέτησης και παρέμβασης στο Γιόφυρο, από το ύψος του Δρακουλιάρη μέχρι και την εκβολή του. Αναφορικά με τον ψεκασμό για τα κουνούπια αναφέρθηκε στην εν εξελίξει επιχείρηση ψεκασμού από 17 Μαρτίου, όπως και στο σταθμό είχε αναφέρει στις 22 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Λάμπρος  Βαμβακάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια