Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

Κρήτη
Άστεγος επί μέρες σε πάρκο με παιδική χαρά - Εικόνες ντροπής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να ενεργήσουν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου.

Εικόνες που σοκάρουν και προκαλούν αλγεινή εντύπωση στο παρκάκι του Κατσαμπά  επί των οδών Οδυσσέως και Αγίου Δημητρίου.

Εδώ και 30 μέρες ένα αλλοδαπός πιθανότατα Σύριος , έχει κάνει σπίτι του ένα παγκάκι.

Εκεί τρώει, εκεί κοιμάται σκεπασμένος με μία κουβέρτα, εκεί περνάει το 24ώρο του. Μόνος, αβοήθητος και ξεχασμένος από… Θεό και ανθρώπους.

Ο ίδιος μάλιστα βρίσκεται σε ένα χώρο που καθημερινά συγκεντρώνονται παιδιά για να παίξουν με δεδομένο ότι μέσα στο παρκάκι υπάρχει και μια μικρή παιδική χαρά.

Ενώ σε άλλο παγκάκι έχει αποθέσει τα υπάρχοντα του. Λιγοστά ρούχα σε άθλια κατάσταση, μπουκάλια με εμφιαλωμένο νερό, σκισμένες σακούλες συνθέτουν ένα σκηνικό που δεν αρμόζει σε κανένα το 2020.

Σίγουρα οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές και μάλιστα εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία όλων όσοι διέρχονται από το σημείο αλλά κυρίως των μικρών παιδιών που συναθροίζονται στο χώρο για να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές.

Όπως ανέφερε δημότης της περιοχής: «Έχουμε  καλέσει την Δημοτική δυστυχώς ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν είναι υγιές ούτε για τον ίδιο ούτε και για τα παιδιά με τους γονείς που έρχονται εδώ. Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση».

Ας ελπίσουμε να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου, απομακρύνοντας τον άνθρωπο από το σημείο και μεταφέροντας τον σε ένα μέρος που θα του παρέχει ασφάλεια και θα μπορεί να ζει αξιοπρεπώς, δίνοντας και τη δυνατότητα στα παιδιά πλέον, να επισκέπτονται την παιδική χαρά  χωρίς να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της άσχημης εικόνας ενός αστέγου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News