Ηράκλειο

Σε κλίμα κατάνυξης η γιορτή της Αναλήψεως στις εκκλησίες της Κρήτης

Την Ανάληψη του Χριστού γιόρτασαν και στην Ελούντα

Μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Χριστιανισμού, τη γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου τίμησαν σήμερα οι πιστοί

Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά η Θεία Λειτουργία για τη γιορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.

Πιστοί προσήλθαν στην εκκλησία τηρώντας τις αποστάσεις που επιβάλλει η περίοδος που ζούμε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σήμερα λοιπόν συμπληρώνονται 40 ημέρες από την Ανάσταση του Ιησού.

Πιστοί και κλήρος έδωσαν το «παρών» και με συγκίνηση παρακολούθησαν τη λειτουργία για την τεσσαρακοστή ημέρα που, σύμφωνα με τη θρησκεία, ο Κύριος ανέβηκε στους ουρανούς. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές γιορτές του Χριστιανισμού.

Την Ανάληψη του Χριστού γιόρτασαν και στην Ελούντα, τηρώντας τα έθιμα της ημέρας.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Πέμπτη της Αναλήψεως είναι η ημέρα κατά την οποία οι ψυχές των νεκρών, ακόμα και των αμαρτωλών, είναι ελεύθερες να κυκλοφορούν στη γη, ανάμεσα στους ζωντανούς και τους οικείους τους. Με την Ανάληψη του Χριστού, όμως, πρέπει να γυρίσουν στον τόπο τους.

Η Γιορτή της Αναλήψεως σηματοδοτεί, παράλληλα, την έναρξη του καλοκαιριού, το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα και την αναζήτηση της πέτρας της μαλλιαρής. Μία άλλη διάσταση της γιορτής είναι η κάθοδος στη θάλασσα. Θεωρείται η γιορτή που ο λαός της υπαίθρου επιτρέπει στον εαυτό του να κατέβει στη θάλασσα και να βουτήξει για κολύμπι στο νερό.

Εντωμεταξύ, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στη Θεία Κοινωνία τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αιτία μετάδοσης κάποιας ασθένειας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια