«I Water Map»: Νέο πρόγραμμα σκοπεύει να βάλει τέλος στη λειψυδρία

Ηράκλειο
«I Water Map»: Νέο πρόγραμμα σκοπεύει να βάλει τέλος στη λειψυδρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διασυνοριακή και Ακαδημαϊκή συνεργασία για τους Υδάτινους Πόρους της Κρήτης

Καινοτόμες προτάσεις για τον τομέα των Υδάτινων Πόρων συζητήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης, στη συνάντηση των τοπικών ενδιαφερομένων φορέων (stakeholders) του Ευρωπαϊκού Ανταγωνιστικού Προγράμματος Ι Water Map (Interreg EU).

Ο Γιώργος Αλεξάκης Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, αναφέρθηκε μιλώντας στο Ράδιο 98.4 στην σημασία του προγράμματος Ι Water Map για την Κρήτη, καθώς αφορά έναν ιδιαίτερα σημαντικό τομέα για την Κρήτη, τον Τομέα των Υδάτινων Πόρων.

Όπως τόνισε, «με την ακαδημαϊκή, επιχειρηματική, αλλά και διασυνοριακή συνεργασία, τα διαπεριφερειακά δίκτυα και την εκπαίδευση, η προσέγγιση του I WATER MAP είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς: αφορά σημαντικές κοινωνικές προκλήσεις στον ευαίσθητο τομέα των Υδάτων (λειψυδρία, αποδοτικότητα πόρων, διαχείριση αποβλήτων κ.α. αλλά παρέχει την ευκαιρία επικαιροποίησης και μοντερνοποίησης κατά τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα του Περιφερειακού μας Προγράμματος χρηματοδότησης.

Ήδη, μαζί με τους τοπικούς φορείς συζητάμε αξιόλογες προτάσεις για την εξειδίκευση των επαγγελματικών προσόντων στον κλάδο του νερού, αλλά και για τον έλεγχο των αποβλήτων και αστικών λυμάτων, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για την μετά COVID 19 εποχή» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News