Ηράκλειο

Κουνούπια και δυσωδία… «απειλούν» τον Γιόφυρο

Τι καταγγέλλει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Δυσωδία, κουνούπια καθώς και υπαρκτός κίνδυνος ανάπτυξης πυρκαγιάς συνοδεύουν τα δάση καλαμιών, που παραμένουν στον Γιόφυρο, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, φορέων και κατοίκων της περιοχής  για τον καθαρισμό των ρεμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εν μέσω πανδημίας και παρά τις συνεχείς καταγγελίες των συνδικάτων μας, φορέων και κατοίκων τα δάση καλαμιών παραμένουν στον Γιόφυρο και τα άλλα ρέματα της περιοχής.

Από τον περασμένο Νοέμβρη περιμένουμε να ξεκινήσει ο καθαρισμός. Γλιτώσαμε για καλή μας τύχη τις πλημμύρες, τώρα κινδυνεύουμε από τις πυρκαγιές, τα κουνούπια, την βρώμα και τη δυσωδία της θερινής περιόδου.

Η περιφέρεια, ο δήμος και η κυβέρνηση το βιολί τους. Συνεχίζουν να δηλώνουν μέσω της πολιτικής προστασίας πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλα τα φυσικά φαινόμενα.

Μόνο που τα φαινόμενα απατούν.

Όσο για τις μελέτες για τη διευθέτηση των ρεμάτων, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την πολεοδόμηση της περιοχής, τόσα χρόνια έχουμε χορτάσει από λόγια.

Τους δηλώνουμε ότι δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να κλαίμε τη μοίρα μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

- Άμεση υλοποίηση του καθαρισμού του Γιοφύρου και των υπολοίπων ρεμάτων της περιοχής.

- Ουσιαστικά μέτρα αντιπλημμυρικής και συνολικά πολιτικής προστασίας της περιοχής.

- Υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων για την ανάπλαση της περιοχής. Άμεση επισκευή των δρόμων και τοποθέτηση της απαραίτητης σήμανσης μέσα στις γειτονιές μας».

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια