Μάγειρες και ζαχαροπλάστες βγήκαν στους δρόμους – "Στον αέρα" τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας

Ηράκλειο
Μάγειρες και ζαχαροπλάστες βγήκαν στους δρόμους – "Στον αέρα" τουλάχιστον 2.500 θέσεις εργασίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την στήριξη της πολιτείας και χαρακτηρίζουν ασαφή τα μέτρα της κυβέρνησης

Φορώντας τις στολές εργασίας τους μάγειρες, ζαχαροπλάστες και εργαζόμενοι στον χώρο της κουζίνας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο εργατικό κέντρο Ηρακλείου, προκειμένου να εκφράσουν την αγωνία τους για το αβέβαιο εργασιακό τους μέλλον.

Οι αριθμοί δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος, είπαν χαρακτηριστικά, αφού σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς που κάνουν, μόνο στο νομό Ηρακλείου, έχουν «χαθεί» περίπου 2.500 θέσεις εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο.

Οι μάγειρες, οι ζαχαροπλάστες, αλλά και οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα πόστα της κουζίνας είτε πρόκειται για ξενοδοχειακές μονάδες, είτε για καταστήματα εστίασης, το μόνο που ζητούν είναι την αποτελεσματική ενίσχυση του κλάδου τους με ουσιαστικά μέτρα στήριξης εκ μέρους της Πολιτείας.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους, οι εν λόγω εργαζόμενοι, δεν παρέλειψαν να κάνουν ειδική μνεία στα ασαφή, όπως τα χαρακτήρισαν, μέτρα που επιμένει, όπως είπαν, να εξαγγέλλει η κυβέρνηση και τα οποία πετούν χιλιάδες εργαζομένους εκτός πλαισίου στήριξης.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News