Ισόβια στον 37χρονο για τον στραγγαλισμό της συζύγου του στη Σητεία

Ηράκλειο
Ισόβια στον 37χρονο για τον στραγγαλισμό της συζύγου του στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν του χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό

Ομόφωνα ποινή ισόβιας κάθειρξης, επιβλήθηκε στον 37χρονο Κρητικό, που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του, τον Μάρτιο του 2019, στην πόλη της Σητείας. Ο 37χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ αθωώθηκε για την έκθεση ανηλίκων κατά συρροή και την κατοχή ναρκωτικών σκευασμάτων.

Κανένα ελαφρυντικό

Η πλευρά της υπεράσπισής ζήτησε από την Έδρα να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά, ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δεν χορήγησε κανένα ελαφρυντικό στον 37χρονο.

«Θεωρώ ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη! Η Κατερίνα ήταν ένα κορίτσι το οποίο κακοποιήθηκε για 4 χρόνια, στα χέρια του καταδικασθέντα. Επρόκειτο για ένα φοβισμένο παιδί. Ο καταδικασθείς τη θανάτωσε με τα ίδια του τα χέρια, μπροστά στα παιδάκια τους που έκλαιγαν, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην εισαγγελική πρόταση» δήλωσε στο neakriti.gr η συνήγορος της οικογένειας του θύματος, κ. Βούλα Δημητριάδου.

 «Να είμαστε πάντα υποψιασμένοι. Να μην αφήνουμε την ενδοοικογενειακή βία να επαναλαμβάνεται και να κλιμακώνεται. Να απευθυνόμαστε στους ειδικούς, να ζητάμε βοήθεια και συμβουλές και να αποκαλύπτουμε την όποια βία στο οικογενειακό περιβάλλον. Η κοινωνία δεν πρέπει να σιωπά εάν πέφτει κάτι στην αντίληψή μας, διότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο δράστης εκτελώντας διαδοχικά πράξεις βίας, ήδη στο μυαλό και τη φαντασία του έχει καταστρώσει το σχέδιο του φόνου και τις περισσότερες φορές αναγάγει τον εαυτό του σε θύμα, μετακυλώντας τις ευθύνες του σε τρίτα πρόσωπα ή και στο ίδιο το θύμα» ανέφερε κλείνοντας η κ. Δημητριάδου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News