Ηράκλειο

Ξενοδόχοι Ηρακλείου προς Θεοχάρη: «Ανοίγουν τα ξενοδοχεία αλλά το αεροδρόμιο μένει κλειστό»

Ζητούν να ανοίξει το αεροδρόμιο στις 15/6

Επιστολή από την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με αίτημα το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου καθώς όπως αναφέρουν, ενώ ανοίγουν τα ξενοδοχεία δεν μπορούν να αφιχθούν ξένοι επισκέπτες . Ζητείται μάλιστα να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξει και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπως και της Θεσσαλονίκης, στις 15/6 μέρα που συμπίπτει με το άνοιγμα των ξενοδοχείων στη χώρα.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή:

«Σε συνέχεια ανακοίνωσης έναρξης της τουριστικής σεζόν με ημερομηνία από 15/6, σημειώνουμε το οξύμωρο να εκκινούν τα ξενοδοχεία την ημερομηνία εκείνη, ενώ το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό. Με δεδομένα ότι:

- Το Ηράκλειο παραμένει χωρίς κρούσματα τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

-  Το Ηράκλειο είναι από τις περιοχές που έχουν επάρκεια νοσοκομειακών κλινών και σημαντικό προβάδισμα στην αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.

- Οι αγορές που εντάσσονται στην πράσινη λίστα εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα παραθεριστικούς προορισμούς.

- Έχουν ανοίξει τόσο οι πτήσεις του Εσωτερικού, όσο και τα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών γραμμών.

-Και τέλος, το Ηράκλειο παραμένει η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή περιφέρεια της Ελλάδας με τις μεγαλύτερες και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες στην Ελλάδα,

Παρακαλούμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ανοίξει και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου , όπως και της Θεσσαλονίκης , στις 15/6 μέρα που συμπίπτει με το άνοιγμα των ξενοδοχείων στη χώρα.

Το αίτημα γίνεται σε συνέχεια των αντικειμενικών πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας και της ικανότητας να εξυπηρετήσει με ασφαλή και ποιοτικό τρόπο το εισερχόμενο ρεύμα τουριστών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ικανοποίηση του αιτήματος μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια