Ηράκλειο

Παρέμβαση εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Συνωστίζονται στον ίδιο χώρο μονάδες που είναι δύσκολο να συνυπάρξουν»

Αντιδρά το Σωματείο στην πρόταση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ

Αντιδρά στην πρόταση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η Παρέμβαση Εργαζομένων στο ΔΣ, αναφορικά με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για τη χωροθέτηση του 4ου ορόφου του Β’ κτιρίου του νοσοκομείου και την πρόσθεση κρεβατιών ΜΕΘ.

Η αντίδραση τους εναπόκειται στο ότι, όπως αναφέρει το Σωματείο «Η Διοίκηση  συνωστίζει στον ίδιο χώρο μονάδες που είναι δύσκολο να συνυπάρξουν, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται (π.χ. η ΜΕΠΚ). Η πρόταση της διοίκησης δεν περιλαμβάνει πρόσθετες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρόλο που μόνο η ΜΕΘ, η ΜΑΦ και η ΜΕΠΚ χρειάζονται πάνω από 70 νοσηλευτές για να λειτουργήσουν.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

«Η εισήγηση της διοίκησης ήταν η αναμόρφωση του χώρου της ΜΕΠΚ, ώστε να αναπτυχθούν κρεβάτια ΜΕΘ και ΜΑΦ στον ίδιο χώρο, τονίζοντας τον ενημερωτικό χαρακτήρα της εισήγησης, καθώς όπως τόνισαν τις αποφάσεις θα τις πάρει η ίδια. Στάθηκε επίσης στη δυνατότητα να γίνουν παρεμβάσεις τη συγκεκριμένη περίοδο αξιοποιώντας την πρόσθετη χρηματοδότηση λόγω κορωνοϊού.

Οι εκπρόσωποί μας τόνισαν ότι το θέμα δεν είναι μόνο χωροταξικό. Η ανάπτυξη καταρχάς των μέχρι τώρα κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ, η δημιουργία ΜΑΦ και τμημάτων ημερήσιας νοσηλείας για στεφανιογραφίες, με ταυτόχρονη στελέχωσή τους με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό αποτελεί πάγιο αίτημα των εργαζομένων και συνολικότερα μια ανάγκη για τη καλύτερη υγειονομική κάλυψη του νησιού.

Η σημερινή πρόταση της διοίκησης δεν καλύπτει ουσιαστικά αυτές τις ανάγκες, αλλά επιχειρεί με αποσπασματικό τρόπο να μπαλώσει κενά με το ελάχιστο δυνατό κόστος, συνωστίζοντας στον ίδιο χώρο μονάδες που είναι δύσκολο να συνυπάρξουν, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται και να υποβαθμίζονται (π.χ. η ΜΕΠΚ). Η πρόταση της διοίκησης δεν περιλαμβάνει πρόσθετες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, παρόλο που μόνο η ΜΕΘ, η ΜΑΦ και η ΜΕΠΚ χρειάζονται πάνω από 70 νοσηλευτές για να λειτουργήσουν.

Επίσης η διοίκηση δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για επιστημονικά κριτήρια στην χωροθέτηση και ανάπτυξη των κλινικών για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών, τις οποίες επικαλείται μόνο όταν χρειάζεται άλλοθι για την δικαιολόγηση των σχεδιασμών της.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν ένα σύγχρονο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του νοσοκομείου με επαρκή στελέχωση και υλικοτεχνική υποδομή με κριτήριο την πλήρη κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού. Προτείναμε επίσης επαναφορά του θέματος και συζήτηση  με όλους τους εμπλεκόμενους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια