Ηράκλειο

Αναβρασμός στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

“Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

Μετά τη Νεφρολογική Κλινική με διευθυντή τον κ. Δαφνή, που ο διοικητής του νοσοκομείου την “πετά” στα αζήτητα και σε αποθηκευτικούς χώρους, νέο επεισόδιο με αμφιλεγόμενη απόφασή του, αυτή τη φορά για την κομβικής σημασίας Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, όπου ο διοικητής Γιώργος Χαλκιαδάκης ετοιμάζεται για νέα “επέμβαση”, κόντρα στις εισηγήσεις όλου του νοσοκομείου και των αρμόδιων επιτροπών του, αλλά και της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Ο αναβρασμός που επικρατεί στην Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι “πολεμικός”, αναφορικά με τα σχέδια που προωθεί ο διοικητής του νοσοκομείου, συρρικνώνοντας τους χώρους που διαθέτει η Καρδιολογική, με σοβαρό κίνδυνο περιορισμού των δραστηριοτήτων της και μάλιστα στην κρίσιμη μονάδα στεφανιαίας και εμφραγμάτων!

Αιτία, η δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” για ουσιαστικά μια ακόμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΠΑΓΝΗ με πλήρως εξοπλισμένα κρεβάτια. Ενώ η πρόταση της διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. βρήκε σύμφωνους όλους για επέκταση της υπάρχουσας ΜΕΘ, ώστε να εγκατασταθεί ενιαία και η νέα ΜΕΘ της δωρεάς στον πρώτο όροφο του 3ου κτηρίου, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, μονομερώς, θέλει η νέα ΜΕΘ από τη δωρεά να εγκατασταθεί στον 4ο όροφο του δεύτερου κτηρίου, όπου και οι εγκαταστάσεις της Μονάδας στεφανιαίων, συρρικνώνοντάς την!

Η απόφασή του είναι κόντρα στις εισηγήσεις της Καρδιολογικής Κλινικής, της Επιστημονικής Επιτροπής του νοσοκομείου, της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων, ενώ κάθετα αντίθετο είναι και το υπόλοιπο Δ.Σ. του ΠΑΓΝΗ, και έτσι το θέμα δεν το πέρασε καν σε συνεδρίαση του Δ.Σ., αλλά φέρεται να το έχει αποφασίσει μονομερώς!

 “Πολεμικό” κλίμα και υποβάθμιση κλινικής

 Το έργο της Καρδιολογικής Κλινικής είναι γνωστό πανελληνίως και διεθνώς, και οι σχεδιαζόμενες αλλαγές υπάρχει κίνδυνος να το υποβαθμίσουν, να συρρικνώσουν τις δραστηριότητές της και να εμποδίσουν την περαιτέρω ανάπτυξή της όπως επιτάσσει η σύγχρονη Καρδιολογία.

Να σημειωθεί ότι η Καρδιολογική Κλινική καλύπτει καθημερινά ολόκληρη την Κρήτη και τα νησιά του Νότιου Αιγαίου, ενώ διαθέτει το μοναδικό Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας στο νησί με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, τα οποία γνωρίζει ο κρητικός λαός, αφού έκλεισε μια μεγάλη ταλαιπωρία μετάβασης στην Αθήνα και συνάμα οικονομική αιμορραγία για χιλιάδες Κρητικούς, που οικονομικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα μετάβασης και παραμονής στην πρωτεύουσα για τέτοιο λόγο, σώζοντας χιλιάδες πολίτες σε ετήσια βάση κυριολεκτικά.

Είναι προφανές ότι η μονομερής απόφαση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ και τα προωθούμενα μέτρα θα επιφέρουν σοβαρή υποβάθμιση της Επεμβατικής Καρδιολογίας στην Κρήτη, και θα μειώσουν τον αριθμό των κλινών στην Καρδιολογική Μονάδα Εμφραγμάτων, όταν είναι γνωστό ότι η στεφανιαία νόσος είναι η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια