Ηράκλειο

Δήμος Μαλεβιζίου: Πως γίνεται η αίτηση για άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου

Οι κινήσεις που πρέπει να κάνουν οι επιχειρηματίες

Τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους,καλεί ο δήμος Μαλεβιζίου. Συγκεκριμένα  αποστέλλοντας ηλεκτρονικά στο κεντρικό email του Δήμου malevizi@malevizi.gr (υπόψη κ. Ηρακλή Φαραζάκη) αίτηση για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου ή επιπλέον κοινόχρηστου χώρου, υποβάλλοντας συνημμένα:

 α) την άδεια λειτουργίας της επιχείρησης, μαζί με τυχόν υφιστάμενη άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου και

β) πρόχειρο σκαρίφημα (με διαστάσεις) του κοινόχρηστου χώρου για τον οποίο γίνεται η αίτηση.

 

ΟΔήμος Μαλεβιζίου πρόκειται να ορίσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τις παραχωρήσεις κοινόχρηστων χώρων, όπως:

α) να διασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των πεζών, των γονέων με τα παιδιά τους, των ΑΜΕΑ κλπ., να μην καταλαμβάνονται οι οδεύσεις τυφλών στο πεζοδρόμιο κ.α.

β) να μην αναπτύξουν τα Καταστήματα μόνιμες ή προσωρινές σταθερές κατασκευές στον κοινόχρηστο χώρο

Ευχές για την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, στέλνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας αναφέροντας: «Καλή αρχή στην επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης του Μαλεβιζίου. Από σήμερα επιχειρηματίες και πολίτες καλούνται να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα. Βρισκόμαστε δίπλα τους.

Η στιγμή κρίσιμη για την αγορά και την κοινωνία. Μέριμνά μας να στηρίξουμε τη βιωσιμότητα της τοπικής οικονομίας. Γι’αυτό, φέρνουμε άμεσα οργανωμένο σχέδιο παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτοντας συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Με σεβασμό σε όλους.Επιστρέφουμε σε μια νέα καθημερινότητα, χέρι – χέρι. Ενωμένοι μπορούμε».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια