Ηράκλειο

Κινητοποίηση για την Παιδεία στην Κρήτη

Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης

Σε κινητοποίηση καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους γονείς η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης, την Τρίτη 26 Μαΐου στις 6:30 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.

Βασικό τους αίτημα είναι να μη γίνει δεκτό το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, παράλληλα ζητούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών μας!

Λέμε ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!

Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση, με το οποίο εντείνει την επίθεση της στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Με τις διατάξεις για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 26 στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και το ελάχιστο όριο των 20 μαθητών από τα 7/θεσιαΔημοτικά και 16 από 2θέσια Νηπιαγωγεία και πάνω οδηγεί σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων. Με την εισαγωγή των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» και άλλες διατάξεις προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου. Ενισχύει τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα του Λυκείου διατηρώντας τον νόμο Γαβρόγλου πάνω στον οποίο προσθέτει την Τράπεζα Θεμάτων. Εξειδικεύει τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, επεκτείνοντας όλες αυτές τις διατάξεις, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Μπροστά στην πίεση που ασκεί ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας, η κυβέρνηση επαναδιατυπώνει ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, που ωστόσο δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα του που είναι η ολοκλήρωση ένος εκπαιδευτικού συστήματος φτηνό για το κράτος, ακριβό για τους γονείς και ελκυστικό για τις επιχειρήσεις – χορηγούς, όπως απαιτούν ΟΟΣΑ και Ε.Ε.

Λέμε ΟΧΙ στις κάμερες στα σχολεία!

Παράλληλα, συνεχίζουμε να ζητάμε από το υπουργείο να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) που αξιοποίησαν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών μας.

Απαιτούμε μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης να μετακυλύει  το κόστος και την ευθύνη σε γονείς και μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων σε περίοδο πανδημίας. Συνεχίζει να μην καταβάλει καμία προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, όπως η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κ.λπ.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση.
  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.
  • Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων:

  • Να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε όλα τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό στις 26/5.
  • Να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις στις αυλές των σχολείων και να οργανώσουν παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.
  • Να καλέσουν σε ανοιχτές συσκέψεις τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους των σχολείων (καθαρίστριες, σχολικούς τροχονόμους) για το συντονισμό της δράσης μας.

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων γονιών που απολύθηκαν, που μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, που το μεροκάματό τους μειώθηκε δραστικά με σκληρές συνέπειες για τις οικογένειές τους.

Είμαστε στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών μας που με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης μορφώνουν τα παιδιά μας με κάθε τρόπο.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα που δίνουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια