Ηράκλειο

Ένωση Αστυνομικών Ηρακλείου: Ζητούν την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αεροδρομίου και Χερσονήσου

Με αφορμή την επανέναρξη του τουρισμού

Επιστολή, με αποδέκτη - μεταξύ άλλων - τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στέλνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, αναφορικά με την υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα Ηρακλείου και Χερσονήσου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, εν όψει καλοκαιριού και, λόγω της σημασίας του τουρισμού για την οικονομία της Κρήτης, αλλά και της χώρας, η «Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή λόγω υποστελέχωσης, κάτι που άλλωστε έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια με θετικά αποτελέσματα.»

Αναλυτικά η επιστολή τους:

ΠΡΟΣ:

  1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  2. Α.Ε.Α./ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  3. Α.Ε.Α./ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  4. Α.Ε.Α/ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ)
  5. ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΡΗΤΗΣ
  6. Δ/ΝTH ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

KOIN:

  1. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
  2. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  3. ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

          Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’ βαριά βιομηχανία’’  του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Φέτος λόγω της παγκόσμιας πανδημίας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα με αποτέλεσμα τεράστιες οικονομικές απώλειες για τον τόπο και χιλιάδες θέσεις εργασίας χαμένες.

          Όπως εξήγγειλε η Κυβέρνηση το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δρομολογείται η άρση της απαγόρευσης λειτουργίας των εποχιακών ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και η άρση της απαγόρευσης πτήσεων από το εξωτερικό. Παράλληλα ταξιδιωτικά γραφεία ξένων χωρών διαφημίζουν την Κρήτη ως έναν από τους ασφαλέστερους υγειονομικά προορισμούς για τις διακοπές τους.

          Χρέος μας είναι να την καταστήσουμε και έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς και από πλευράς αστυνόμευσης (κάτι που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια) με έναν άμεσο σχεδιασμό ενίσχυσης των Υπηρεσιών που θα επιφορτιστούν με τον μεγαλύτερο όγκο διαχείρισης των τουριστών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.  Οι Υπηρεσίες αυτές είναι το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου , το πρώτο πανελλαδικά αεροδρόμιο σε αριθμό πτήσεων τσάρτερ, και το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

         Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκεφτούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς.

         Για του ανωτέρω λόγους, ζητάμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή λόγω υποστελέχωσης, κάτι που άλλωστε έχει παγιωθεί τα τελευταία χρόνια με θετικά αποτελέσματα. 

       Mε εκτίμηση,

  Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια