Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 26 Μαΐου

Κρήτη
Νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 26 Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση στην πλ. Ελευθερίας – Στο «προσκήνιο» παραμένει το θέμα με τις κάμερες στα σχολεία

«Το Υπουργείο Παιδείας αντιμέτωπο με τη φωνή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκλυσαν τα κέντρα μεγάλων πόλεων στις μεγάλες συγκεντρώσεις στις 13 και 19 Μαΐου, αντιδρά σπασμωδικά στο θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες, η οποία θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις παιδαγωγικές αρχές που διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία, και δηλώσεις επί των ρυθμίσεων για τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, δίχως όμως να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις αλλά και το σύνολο των αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων που προωθεί με το, προς κατάθεση στη Βουλή, πολυνομοσχέδιο καθώς και την τροπολογία και υπουργική απόφαση για τις κάμερες στα σχολεία.

Παράλληλα, δημιουργεί, προς την κοινωνία, κλίμα επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δίχως να συζητά με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, δίχως να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με ασφάλεια.

Οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουμε δυναμικά. Με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς, τους γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Μαΐου στις 18:30 μμ., απαιτώντας:

  • Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «Δ. Θεοτοκόπουλος» ΤΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ & ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΤΗΛ: - FAX: 227341 Δ/νση ιστοσελίδας:www.sylekpe.gr e-mail: [email protected] Πληροφορίες: Μακράκης Γιώργος Τηλ: 6932708450
  • Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία και να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.
  • Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
  • Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τις δράσεις μας μέχρι τη δικαίωση»

Κάλεσμα και από την Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Περιφέρειας Κρήτης που αναφέρει :

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/5 ΣΤΙΣ 18.30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των παιδιών μας!

Λέμε ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία!

Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση, με το οποίο εντείνει την επίθεση της στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών. Με τις διατάξεις για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 26 στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και το ελάχιστο όριο των 20 μαθητών από τα 7/θεσιαΔημοτικά και 16 από 2θέσια Νηπιαγωγεία και πάνω οδηγεί σε μαζικές συγχωνεύσεις τμημάτων. Με την εισαγωγή των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» και άλλες διατάξεις προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου. Ενισχύει τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα του Λυκείου διατηρώντας τον νόμο Γαβρόγλου πάνω στον οποίο προσθέτει την Τράπεζα Θεμάτων. Εξειδικεύει τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, επεκτείνοντας όλες αυτές τις διατάξεις, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Μπροστά στην πίεση που ασκεί ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας, η κυβέρνηση επαναδιατυπώνει ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, που ωστόσο δεν αλλάζουν τον βασικό πυρήνα του που είναι η ολοκλήρωση ένος εκπαιδευτικού συστήματος φτηνό για το κράτος, ακριβό για τους γονείς και ελκυστικό για τις επιχειρήσεις – χορηγούς, όπως απαιτούν ΟΟΣΑ και Ε.Ε.

Λέμε ΟΧΙ στις κάμερες στα σχολεία!

Παράλληλα, συνεχίζουμε να ζητάμε από το υπουργείο να πάρει πίσω τη ρύθμιση για τις κάμερες και τα on – line μαθήματα. Πρόκειται για άκρως αντιδραστική εξέλιξη αφού όχι μόνο δεν πατάει σε κανένα παιδαγωγικό κριτήριο, αλλά παραβιάζει και τα προσωπικά δεδομένα μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη) που αξιοποίησαν οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί εν μέσω πανδημίας με κλειστά σχολεία για να σταθούν στο πλευρό των παιδιών μας.

Απαιτούμε μέτρα ουσιαστικής υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία!

Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε την τακτική της κυβέρνησης να μετακυλύει  το κόστος και την ευθύνη σε γονείς και μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων σε περίοδο πανδημίας. Συνεχίζει να μην καταβάλει καμία προσπάθεια, ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, όπως η έλλειψη καθαριότητας, οι ανεπαρκείς κτηριακές υποδομές, τα εκπαιδευτικά κενά, τα μέσα ατομικής προστασίας και τα υλικά καθαρισμού κ.λπ.

Αγωνιζόμαστε για:

  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η κυβέρνηση να μην τολμήσει να το φέρει στη Βουλή για ψήφιση.
  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.
  • Να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, για την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία, μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Καλούμε όλες τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων:

  • Να στηρίξουν και να συμμετέχουν σε όλα τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε νομό στις 26/5.
  • Να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις στις αυλές των σχολείων και να οργανώσουν παρεμβάσεις για την επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.
  • Να καλέσουν σε ανοιχτές συσκέψεις τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους των σχολείων (καθαρίστριες, σχολικούς τροχονόμους) για το συντονισμό της δράσης μας.

Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων γονιών που απολύθηκαν, που μπήκαν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας, που το μεροκάματό τους μειώθηκε δραστικά με σκληρές συνέπειες για τις οικογένειές τους.

Είμαστε στο πλευρό των δασκάλων των παιδιών μας που με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης μορφώνουν τα παιδιά μας με κάθε τρόπο.

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα που δίνουμε για τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς.

Η μόρφωση είναι υπόθεση όλου του λαού!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News