Ηράκλειο

Οι σιωπηλοί Λευκοί Κλόουν του Ηρακλείου

Για μια κοινωνία με ελευθερία έκφρασης, ισότητα και αγάπη

Σε μία συμβολική και συνάμα πρωτότυπη δράση κατά του φασισμού προχώρησαν την Παρασκευή οι κάτοικοι του Ηρακλείου στην Πλατεία Ελευθερίας.

Για τη δράση,

Γράφει ο Στέλιος Παπαρδέλας *

«Το Νοέμβριο του 2019, στάθηκα ακίνητος στην μέση της πλατείας Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Ηράκλειο, κοιτώντας με δέος την ικανότητα των χειμωνιών να πλοηγούνται οργανωμένα δημιουργώντας αφηρημένα (για εμάς) σχήματα, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν ενέργεια και ταυτόχρονα να αποφεύγουν συνεργατικά κάθε απειλή.

Μήνες μετά στο ίδιο σημείο, και έπειτα από μακροχρόνιες κοινωνικοπολιτικές πιέσεις (μνημόνια, κρίση κτλ.) το τελειωτικό "χτύπημα" της κοινωνικής απομόνωσης ανάγκασε τους πολίτες να αντιδράσουν. Οι άνθρωποι του Ηρακλείου, συσπειρώθηκαν στην ίδια πλατεία σιωπηλοί και ντυμένοι Λευκοί Κλόουν, σε μια μη βίαιη, αυτο-οργανωμένη συγκέντρωση, κατά του φασισμού.

Το βράδυ της 22ης του Μάη 2020 ήταν μόνο η αρχή. Αυτός ο μικρός "κυματισμός" ας γίνει ένα μεγάλο κύμα, που θα παρασύρει στο διάβα του κάθε τι παλιό, και θα ανοίξει χώρο για μια κοινωνία με ελευθερία έκφρασης, ισότητα και αγάπη.»

* Ο Στέλιος Παπαρδέλας είναι φωτογράφος

(Φωτογραφίες: Νίκολας Λεβεντακης, Μάνος Βιδάκης, Στυλιανός Παπαρδέλας)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια