Συγκλονίζει μητέρα ΑμεΑ: «Ο γιός μου είναι σαν αγρίμι στο κλουβί» - Παραμένει το «λουκέτο» στα σχολεία ειδικής αγωγής

Ηράκλειο
Συγκλονίζει μητέρα ΑμεΑ: «Ο γιός μου είναι σαν αγρίμι στο κλουβί» - Παραμένει το «λουκέτο» στα σχολεία ειδικής αγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η δεινή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν γονείς και παιδιά μετά το παρατεταμένο «λουκέτο» στα σχολεία ειδικής αγωγής

Μέσω μιας συγκλονιστικής περιγραφής που κάνει τον γύρω του διαδικτύου, προσπάθησε να αποτυπώσει, μητέρα παιδιού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού, τη δεινή καθημερινότητα και τις δυσκολίες που προκύπτουν μετά και το παρατεταμένο «λουκέτο» στα σχολεία της ειδικής αγωγής και στα κέντρα ημέρας και διημέρευσης.

«Στο σπίτι η κατάσταση είναι απερίγραπτη… έχει καταλάβει κανείς τη δική μας καθημερινότητα; Σε μας δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνο να του πει ο φίλος του “πάμε για καφέ στην πλατεία”… Σταμάτησε να τρώει στο τραπέζι μας και δεν θέλει να ασχοληθεί με τίποτα…», είναι μόνο λίγα από τα όσα συνταρακτικά, άγνωστα σε πολλούς στοιχεία αναφέρει η μητέρα.

«Δεν καταλαβαίνει που πήγαν οι θεραπευτές του, που εξαφανίστηκαν οι συμμαθητές του, δεν αντιλαμβάνεται γιατί δεν μπορεί να πάει σχολείο», λέει η μητέρα, η οποία εκφράζει την έντονη ανησυχία της και φοβάται μην βγουν αληθινοί οι χειρότεροι φόβοι της.

Με αφορμή το ζήτημα που καθιστά «εγκλωβισμένους τους γονείς από το κλείσιμο των ειδικών σχολείων, καθώς συν τοις άλλοις οι ίδιοι φοβούνται ακόμα και για τη ζωή και την υγεία των ΑμεΑ, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» της ΚΡΗΤΗ TV, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑμεΑ κ. Χρήστος Τζαμούσης.

Όπως δήλωσε στον δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη, η ζωή για μεγάλο μερίδιο αυτών των παιδιών έχει αλλάξει παρά πολύ, έχει διαταραχθεί το πρόγραμμά τους, ενώ κάποια έχουν αναπτύξει ακόμη και επιθετικές συμπεριφορές. Δεν παρέλειψε ωστόσο και παρά την περιθοροιοποπίηση που έχουν υποστεί τα ΑμεΑ, να δηλώσει αισιόδοξος για θετική απόκριση εκ μέρους της πολιτείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News