Ηράκλειο

Ν. Ηγουμενίδης: «Εκτός» του επιδόματος των 800 ευρώ χιλιάδες εργαζόμενοι

"Η Κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους" αναφέρει ο βουλευτής

Σχετικά με την εξαίρεση χιλιάδων εργαζομένων από την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις συνεχείς μας επισημάνσεις, η Κυβέρνηση συνειδητά εξαιρεί χιλιάδες εργαζόμενους από την καταβολή της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ. Είναι οι εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι κατηγορίες εργαζομένων όπως οι χειριστές μηχανημάτων έργου, ή και άλλες κατηγορίες που έχουμε αναδείξει μέσα από το κοινοβουλευτικό έλεγχο όλο το τελευταίο διάστημα, όπως οι επισφαλώς εργαζόμενοι, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι ή άλλες εξίσου τρανταχτές πειπτώσεις πχ. όσοι τελούν σε άμισθη υποχρεωτική πρακτική άσκηση ενώ σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση οι πρακτικές ασκήσεις έχουν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας. Αλλά και εκείνες οι περιπτώσεις εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών που με μικρή καθυστέρηση υπέβαλαν εκπρόθεσμα την αίτηση ενώ δικαιούνταν αποζημίωση.Η Κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην κρύβεται πίσω από προσχήματα και δήθεν τυπικότητες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να ανακοινώνονται πληρωμές της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ και οι παραπάνω εργαζόμενοι να μη βλέπουν ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους. Η Κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και άμεσα να συμπεριλάβει όλες τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων που εξαιρούνται και που πρέπει επειγόντως να λάβουν αποζημίωση».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια