Ηράκλειο

«Αναγκαία η ενίσχυση επιχειρήσεων και ξενοδοχοϋπαλλήλων»

Τις προτάσεις του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου για τη στήριξή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τουριστικές περιοχές, φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, με κατάθεση αναφοράς προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Ζητά να μεριμνήσουν για εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται σε αμιγώς τουριστικές περιοχές και οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων καθώς δεν υπήρξε αναστολή λειτουργίας.

 «Το θέμα το έχουμε θέσει ξανά με ερώτησή μας προς τους αρμόδιους Υπουργούς, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, κανένα από τα συναρμόδια Υπουργεία δεν έχει δώσει απάντηση για τις προθέσεις του. Είμαστε μία χώρα που στηρίζει το ΑΕΠ της στον τουρισμό και για να επιτευχθεί αυτό, λειτουργούν χιλιάδες επιχειρήσεις συνδεμένες με το τουριστικό προϊόν, είτε εμπορικές, είτε παροχής υπηρεσιών. Για αυτές τις επιχειρήσεις δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία κάλυψη», επισήμανε ο Βουλευτής Σωκράτης  Βαρδάκης, μιλώντας στον 98.4.

Στις επισημάνσεις του και η λήψη μέτρων για την ανακούφιση των ξενοδοχοϋπαλλήλων το εισόδημα των οποίων πλήττεται βάναυσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια