Ηράκλειο

«Μας σώζει το γεγονός ότι πολλά παιδιά δεν θα πάνε σχολείο»

«Το Υπουργείο Παιδείας δεν γνωρίζει τα ουσιαστικά προβλήματα μας», λέει στον 98.4 ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρίας Ρηγάκης με την επιστροφή των μαθητών  Α – Β Λυκείου και Γυμνασίου στο σχολείο.

Επισημαίνει ότι η απόφαση περί ζωντανών αναμεταδόσεων βρίσκει κάθετα αντίθετους τους εκπαιδευτικούς, τάσσεται υπέρ της τηλεδιάσκεψης για το υπόλοιπο της χρονιάς, ενώ αποκαλεί αναχρονιστικό το νομοσχέδιο για την παιδεία.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί και Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο.

Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Φαιστός» και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καλούν εκπαιδευτικούς, γονείς και συνολικά την κοινωνία να δώσουν δυναμικό και μαζικό παρών στην πλ. Ελευθερίας στη 13.00 μμ. Απαιτούν: Να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία/  Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη τροπολογία της Υπουργού των καμερών για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων/  Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία / Να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο και να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό/ Να μπει φραγμός στις απαράδεκτες πιέσεις των σχολαρχών που εξαναγκάζουν τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να κάνουν μάθημα με κάμερες στην τάξη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια