Πελάτες με τα… κιάλια - Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι έμποροι

Κρήτη
Πελάτες με τα… κιάλια - Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι έμποροι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως υποστηρίζουν, μπορεί τα μαγαζιά τους να άνοιξαν, αλλά επανεκκίνηση της οικονομίας δεν έχει γίνει επί της ουσίας.

Βαρύ είναι το πλήγμα για την τοπική οικονομία, με τους επιχειρηματίες του Ηρακλείου να έχουν ανοίξει εδώ και μέρες τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, όμως πελάτες βλέπουν με τα… κιάλια.

Εν μέσω της καραντίνας, οι ηλεκτρονικές αγορές είχαν την τιμητική τους, όμως τώρα, στην προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για επανεκκίνηση της οικονομίας, οι ιδιοκτήτες μαγαζιών δηλώνουν ότι με δυσκολία μπορούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

Οι Ηρακλειώτες επιλέγουν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της πόλης, βγαίνοντας μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός σπιτιού.

Δαιδάλου, Δικαιοσύνης, Λιοντάρια σφύζουν από ζωή λίγο μετά την καραντίνα.

Οι πολίτες βγαίνουν από το σπίτι τους για να κάνουν μια βόλτα, όμως δεν ψωνίζουν τόσο εύκολα, ενώ όταν αποφασίσουν να μπουν σε ένα κατάστημα, είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Αυτό που ζητά ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης είναι να εφαρμοστούν άμεσα τα μέτρα που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, υπό το φόβο του λουκέτου. Μάλιστα, το γεγονός ότι ανέκαθεν τη θερινή περίοδο οι τουρίστες έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα του νησιού και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αυτοί δεν έχουν έρθει ακόμα, πολλοί έμποροι κάνουν λόγο ακόμα και για χαμένους μήνες.

Πάντως τα μαγαζιά αναγράφουν στις βιτρίνες τους το ανώτατο όριο πελατών που μπορεί να μπει στο χώρο, ακόμα κι αν, όπως υποστηρίζουν οι έμποροι, οι πολίτες προτιμούν συχνά απλά να… χαζεύουν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News