Ηράκλειο

Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο: Διαθέσιμο και πάλι για το κοινό

Θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης για την υγεία όλων

«Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημερώνει τους εθελοντές, τα μέλη και τους φίλους  του ότι ξεκινά και πάλι τη λειτουργία  του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου [ΚΙΦΑ] Ηρακλείου την Τετάρτη 13/5/2020, μετά από τη διακοπή που έγινε στις 13/3/2020 λόγω της  πανδημίας.

Το τηλ. για ραντεβού είναι 2813008525 Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10.00΄- 12.00΄.Αυτές τις ώρες και κάθε Τετάρτη απόγευμα 18.00΄- 20.00΄παραλαμβάνουμε και φάρμακα για τους ασθενείς μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το ΚΙΦΑ λειτουργεί από το 2012. Οι εθελοντές που το πλαισιώνουν προασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής με όραμα μια κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την εργασία δεν θα παραβιάζονται.

Το ΚΙΦΑ δεν χρηματοδοτείται από κανένα φορέα. Τα φάρμακα και ο εξοπλισμός του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και δράσεις. Στόχος μας είναι η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους η πρόσβαση στις δημόσιες δομές για να καλύψουν τα σχετικά έξοδα δεν είναι εφικτή. Σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας!

Παρακαλούμε θερμά να τηρηθούν  αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης [αποστάσεις, γάντια, μάσκες] από τους ωφελούμενους και τους εθελοντές ,δωρητές κλπ., για την ασφάλεια και προστασία  όλων. Στο χώρο του Ιατρείου θα μπαίνει μόνον ένας και όταν θα φεύγει θα μπαίνει ο επόμενος.

Επίσης οι ασθενείς μας θα δείχνουν [στην είσοδο] τη συνταγή τους και θα περιμένουν εκεί να παραλάβουν τα φάρμακά τους, φορώντας πάντα μάσκα και γάντια και τηρώντας τις αποστάσεις. Δεν θα εισέρχονται στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια