Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Ανακοίνωση για τα «αντιεπιστημονικά ρατσιστικά καλέσματα»

Ηράκλειο
Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ: Ανακοίνωση για τα «αντιεπιστημονικά ρατσιστικά καλέσματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αναχρονιστικές και επικίνδυνες αυτές οι απόψεις» με αιτήματα κατά των περιοριστικών μέτρων

«Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν στον ηλεκτρονικό τύπο καλέσματα για κινητοποιήσεις σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και της Κρήτης, με αιτήματα κατά των περιοριστικών μέτρων (προς ποιανού όφελος άραγε;), κατά των μασκών, κατά των εμβολίων, κατά των προσφύγων κοκ, θεωρώντας απάτη την εξελισσόμενη πανδημία. Προάγγελος των επερχόμενων ρατσιστικών-σκοταδιστικών κινητοποιήσεων ήταν το κάλεσμα στις 4/5 από διάφορους κύκλους, που επιχείρησαν στο όνομα μιας δήθεν αντίστασης (απέναντι σε ποιούς και με ποιό στόχο;) να στήσουν ένα αποπροσανατολιστικό σκηνικό μίσους και τρομοκράτησης.

Αυτές οι αντιδραστικές απόψεις περί άρνησης του οφέλους του λαού από κάποιο ενδεχόμενο νέο εμβόλιο και άρνησης της αναγκαιότητας για χρήση προστατευτικών μασκών αξιοποιούν, όχι μόνο τη δικαιολογημένη δυσπιστία των λαϊκών στρωμάτων απέναντι στις μεγάλες εταιρείες που παράγουν εμβόλια, μάσκες κλπ, αλλά και την αμφιβολία για την ωφελιμότητα των εμβολίων και των μασκών και το φόβο για τον τυχόν λανθασμένο τρόπο εφαρμογής τους.

Οι αναχρονιστικές και επικίνδυνες αυτές απόψεις θα αναπαράγονται και θα ενισχύονται ολοένα και περισσότερο όσο η ενημέρωση παραμένει ατομική υπόθεση στο έδαφος της απουσίας συστηματικής και κεντρικά σχεδιασμένης ενημέρωσης από το κράτος και την κυβέρνηση.

Ως σωματείο είμαστε υπέρ της αξιοποίησης κάθε επιστημονικού επιτεύγματος που βοηθάει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων της υγείας του λαού, όπως είναι και τα εμβόλια και τα μέτρα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Ο εμβολιασμός και τα ΜΑΠ έχουν σώσει περισσότερες ζωές από κάθε άλλη παρέμβαση στο επίπεδο της δημόσιας υγείας.

Οι προσπάθειες από πολλούς κύκλους (μέσα και έξω από τη χώρα μας) να αξιοποιήσουν την απογοήτευση των πολιτών για τις ελλείψεις του συστήματος υγείας και για την όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων (ανεργίας, μείωσης εισοδήματος κλπ), ώστε να επαναφέρουν στο προσκήνιο αντιδραστικές αντιεπιστημονικές απόψεις και να ενοχοποιήσουν "εύκολα θύματα" όπως είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη στόχευσή τους για αθώωση των πολιτικών εκείνων που είναι υπεύθυνες για την υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της υγείας, την μαζική ανεργία, τους πολέμους και τη προσφυγιά.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ καταδικάζει τις εκδηλώσεις μίσους απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και αυτούς που τις υποκινούν. Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στον πόλεμο και στις αιτίες που τα γεννά.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας όλο αυτό το διάστημα σταθήκαμε στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του δικαιώματος για την προστασία της υγείας. Δεν βάλαμε σε καραντίνα την αγωνιστική διεκδίκηση για αποκλειστικά δημόσια, απολύτως δωρεάν, καθολική, ισότιμη περίθαλψη, αξιοποιώντας πολύμορφες δράσεις και οργανώνοντας συμβολικές κινητοποιήσεις εν μέσω της πανδημίας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, κάνοντας πράξη το σύνθημα «και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή». Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στον καθένα που είχε ανάγκη από δωρεάν υγειονομικές παροχές ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας. Καταγγείλαμε (και πριν την πανδημία) τα εμπόδια που επιχείρησε να βάλει το κράτος στην περίθαλψη όσων την είχαν ανάγκη ημεδαπών και αλλοδαπών και σταθήκαμε δίπλα τους διεκδικώντας την ισότιμη πρόσβασή τους στις παροχές υγείας.

Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους! Στην ενότητα όλων των εργαζόμενων, στο συλλογικό αγώνα, στο δυνάμωμα των συνδικάτων, στην πάλη για την διεκδίκηση βρίσκεται η λύση!!!»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News