20 Μαΐου η μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη την Κρήτη

Ηράκλειο
20 Μαΐου η μεγάλη κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων σε όλη την Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλευρό τους τα Εργατικά Κέντρα του νησιού

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Ηρακλείου όρισε την 20η Μαϊου ως μέρα έναρξης των κινητοποιήσεων του κλάδου, με στόχο τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων που ασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού μας απαιτώντας μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων που δημιουργούνται από την πανδημία COVID -19.

 Από την πλευρά του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, δηλώνει τη στήριξη του και τη συμπεράσταση του, τονίζοντας οτι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι αποτελούν τον στυλοβάτη του Τουρισμού και της Εθνικής Οικονομίας και ως έτσι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.

"Η Κυβέρνηση θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει σαν εργαζόμενους και όχι σαν ανέργους. ΑΠΕΤΟΥΜΕ να ενεργοποιηθούν οι συμβάσεις εργασίας των εποχικά εργαζομένων σύμφωνα με την διαδικασία επαναπρόσληψης και να ληφθούν τα παρακάτω  μέτρα στήριξης:

🡺             Καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από του εργοδότες τους

🡺             Κάλυψη της ασφαλιστικής δαπάνης

🡺             Έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

🡺             Προστασία των θέσεων εργασίας

🡺             Εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

🡺             Να μπουν στις ρυθμίσεις ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΆΔΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ

🡺             Να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ενσήμων για όσους δουλέψουν για το επίδομα ανεργίας τον χειμώνα του 2020.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στέκεται πλάι στους Ξενοδοχοϋπάλληλους και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και καλεί τους εργαζόμενους στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 20/5/20 και ώρα 10:30 στο ΕΚΗ.

Καλούμε την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα τα παραπάνω αιτήματα και να προχωρήσει σε μέτρα στήριξής του κλάδου. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΗ "

Στις 20 Μαϊου αντίστοιχη κινητοποίηση και στα Χανιά 

"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων Ν. Χανίων σε συνεργασία με τα πρωτοβάθμια σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης στη συνεδρίασή του στις 11/05/2020 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την αρχή κινητοποιήσεων στηρίζοντας τους εποχικά εργαζόμενους συναδέλφους που ασχολούνται σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του Νομού μας απαιτώντας μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων που δημιουργούνται από την πανδημία COVID -19.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 20 Μαΐου ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ., τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.  Καλούμε την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία να ασχοληθούν με τα προβλήματά μας διευκρινίζοντας ότι: 

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19 .Συνεπώς λέμε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων όπως :

 α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020.

ε) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Τέλος ενημερώνουμε τους συναδέλφους εργαζόμενους ότι το Σωματείο μας σε συνεργασία με την ΠΟΕΕΤ και το Εργατ/κό Κέντρο Χανίων καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε κανένας συνάδελφος να μην μείνει εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων.

 ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 10 Π.Μ."

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News