Ηράκλειο

Ταλαιπωρία στη Φοινικιά: Λάδια και νερά «πλημμυρίζουν» δρόμο και σπίτια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά

Τι απαντούν οι αρμόδιοι φορείς

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής της Φοινικιάς, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, το απόγευμα του Σαββάτου, σε εργοστάσιο τυποποίησης λαδιού.

Κι αυτό γιατί τα νερά που προέρχονται από το εσωτερικό του εργοστασίου, συμπαρασύροντας το λάδι, μετά την ολική καταστροφή της επιχείρησης, καταλήγουν στο οδόστρωμα.

Όπως αναφέρει, αγανακτισμένος, κάτοικος της περιοχής, ο οποίος απέστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες στο neakriti.gr, «Από το Σάββατο, τα νερά της Πυροσβεστικής, μαζί με τα λάδια του εργοστασίου, έχουν “πλημυρίσει” τα σπίτια, τους κήπους μας και τα οικόπεδά μας».

Πλήρωσε ιδιωτικό μηχάνημα, χωρίς αποτέλεσμα

«Ίδια είναι η κατάσταση και στο δρόμο, όπου το ενδεχόμενο να υπάρξει τροχαίο ατύχημα είναι ορατό», επεσήμανε ο πολίτης, ο οποίος τόνισε πως σήμερα, Τρίτη, κάλεσε ο ίδιος ιδιωτικό μηχάνημα, προκειμένου να καθαρίσει το δρόμο.

«Πλήρωσα μόνος μου ιδιωτικό μηχάνημα, το οποίο, και πάλι, δεν έλυσε το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ήλθον, είδον και απήλθον»

Πάντως, όπως σχολίασε ο κάτοικος της Φοινικιάς, σήμερα, Τρίτη, στο σημείο μετέβησαν και υπάλληλοι των αρμόδιων φορέων (Τροχαία, Δημοτική Αστυνομία και ΔΕΥΑΗ, όπως ανέφερε), οι οποίοι, ωστόσο, προς μεγάλη του έκπληξη… έφυγαν άπραγοι.

Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο ίδιος στο neakriti.gr «Και οι αρμόδιοι που ήρθαν, έφυγαν! Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος… Δεν μπορεί να περάσει αυτοκίνητο.».

Εθελοντική η κινητοποίηση της ΔΕΥΑΗ

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ, κ. Γιώργο Βουρεξάκη, «Η ΔΕΥΑΗ επισκέφτηκε την περιοχή και, παρ’ ότι δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, εθελοντικά, αντλήσαμε ποσότητα νερού, με τη βοήθεια αποφρακτικού μηχανήματος».

Αύριο ευελπιστούν να λυθεί το ζήτημα

Από την πλευρά του, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, κ. Μαρίνος Παττακός, ανέφερε στο neakriti.gr πως για το περιστατικό, το οποίο είναι επακόλουθο της πυρκαγιάς και της ολικής καταστροφή τους εργοστασίου, κύρια ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου τυποποίησης λαδιού, τον οποίο και αναζητούν, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που έχει ανακύψει.

«Δεν έχει σημασία αν καταστράφηκε ολοσχερώς η περιουσία του, ή αν φταίει ή όχι, αυτή τη στιγμή, εκείνος έχει την ευθύνη για τις βλάβες που έχουν προκύψει. Μαζί, φυσικά, με την Τροχαία, η οποία προσπαθεί να μην κλείσει ο δρόμος, τη Δημοτική Αστυνομία, που έχει την ευθύνη για τη ρύπανση, αλλά και την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.», ανέφερε ο κ. Παττακός.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «Η Υπηρεσία Καθαριότητας, βρίσκεται επί ποδός στην περιοχή, καθαρίζοντας συνεχώς το οδόστρωμα».

Πάντως, όπως ανέφερε ο ίδιος «Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει νέα αυτοψία στην περιοχή και ευελπιστούμε πως θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια