Ηράκλειο

Συνάντηση καλλιτεχνών Ηρακλείου: Στο «τραπέζι» τα ζητήματα που έχουν προκύψει

Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω πανδημίας

Σε συνέχεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7/5/2020 στην πλατεία Ελευθερίας - μετά από πανελλήνιο κάλεσμα των καλλιτεχνικών σωματείων και της κίνησης Support Art Workers - από τους εργαζομένους στην Τέχνη και τον Πολιτισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω πανδημίας, η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των τεχνών και του πολιτισμού στην 1η Συνάντησή της στο Κηποθέατρο “ Ν.Καζαντάκης ”, την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 16.15.

Στόχοι της Συνάντησης συνοπτικά, είναι η, σε πρώτη φάση, συσπείρωση και δικτύωση του καλλιτεχνικού δυναμικού της πόλης μας , η ανταλλαγή απόψεων, η κατάθεση, η συλλογή και η κατηγοριοποίηση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος σε τοπικό επίπεδο τόσο όσων έχουν προκύψει εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των μέτρων της κυβέρνησης που έχουν παρθεί γι’αυτά, αλλά και όσων αποτελούν χρόνια ζητήματα του Πολιτισμού στο Ηράκλειο - καθώς και η πρόταση ενδεχόμενων λύσεων σε συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς.

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά, πως η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου αποτελεί μια αυθόρμητη συσπείρωση ως προσπάθεια συμμετοχής στις ανάλογες κινητοποιήσεις ανά την Ελλάδα. Μετέχουμε στους έως τώρα πανελλαδικούς συντονισμούς των πρωτοβουλιών που έχουν δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τα υπάρχοντα Σωματεία, που βρίσκονται σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς πολιτισμού.

Η Συνάντηση πραγματοποιείται μετά από επίσημη γραπτή άδεια από τον Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, οι οποίοι και παραχώρησαν το Κηποθέατρο Ν.Καζαντζάκης για τους σκοπούς αυτής της Συνάντησης. Στον χώρο έχει προβλεφθεί να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και κανόνες για την προστασία της  δημόσιας υγείας, καθώς επίσης και η παρουσία μελών του Σώματος Εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού. Ως εκ τούτου ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος και περιορισμένος και η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση καθίσταται υποχρεωτική για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή θα δηλώνεται με Φόρμα Συμμετοχής, που θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Για παραπάνω πληροφορίες καθώς και για τις απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο παρακάτω e-mail, συμπεριλαμβάνοντας το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους, ώστε να λάβουν τη Φόρμα

Συμμετοχής και περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής της Συνάντησης:

heraklion.artists@gmail.com

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες Ηρακλείου Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια