Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Να ανακληθούν οι καρατομήσεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας

Ηράκλειο
Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Να ανακληθούν οι καρατομήσεις στο νοσοκομείο Πρέβεζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας στο νοσηλευτικό ίδρυμα

Την άμεση ανάκληση των καρατομήσεων των συναδέλφων τους στο νοσοκομείο Πρέβεζας ζητάει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που κάνει λόγο για «κλίμα φόβου» που έχει καλλιεργηθεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες συνδικαλιστικές και πολιτικές διώξεις, εκ μέρους της διοίκησης του Γ.Ν. Πρέβεζας, σε βάρος εκλεγμένων συναδέλφων, που κορυφώθηκαν, την Παρασκευή 7 Μαΐου, με την καρατόμηση, από τις θέσεις προϊσταμένων, της προέδρου του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας, ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέλφου, καθώς και μιας τομεάρχη.

  • Είναι φανερό ότι στόχος του νέου διοικητή είναι η καλλιέργεια κλίματος φόβου στους συναδέλφους, στοχοποιώντας, πρώτα από όλους, τα μέλη της διοίκησης του αγωνιστικού σωματείου, το οποίο από την πρώτη στιγμή έδωσε σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από τη μαχητική διεκδίκηση της κάλυψης των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών.
  • Σύμφωνα, με τις καταγγελίες του Δ.Σ του σωματείου, από τις πρώτες συναντήσεις του Δ.Σ. του σωματείου με την νέα διοίκηση, αρχές του έτους, φάνηκε η εχθρότητα της νέας διοίκησης απέναντι στη δράση του σωματείου. Εκδηλώθηκε με προσπάθεια της νέας διοίκησης να επιβληθεί με πυγμή για να καταστείλει τις αντιδράσεις του σωματείου στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου, μέσω της συλλειτουργίας κλινικών του Γ.Ν. Πρέβεζας και του Γ.Ν. Λευκάδας με εντέλλεσθε διαρκείας από την 6η ΥΠΕ για μετακινήσεις σε γιατρούς του νοσοκομείου.
  • Ιδιαίτερα, στην περίοδο της αντιμετώπισης της επιδημίας, αντί για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων του Σωματείου για άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό και εξοπλισμό και τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία της υγείας ασθενών και εργαζομένων, οι διοικήσεις του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ και η κυβέρνηση επέλεξαν την κλιμάκωση των διώξεων.
  • Η «απάντηση» της διοίκησης στη δράση του σωματείου, με την οργάνωση παραστάσεων διαμαρτυρίας σε συντονισμό με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νομού Πρέβεζας,  σε συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των υγειονομικών  στις 7 και 28 Απρίλη και την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, ήταν η καρατόμηση των συναδέλφων.
  • Το περιστατικό κυβερνητικής και κρατικής τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιστών συναδέλφων στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθεται σε παρόμοια περιστατικά απειλών σε Ευαγγελισμό, ΠαΓΝΗ και στην παρέμβαση αστυνομικών στην κινητοποίηση υγειονομικών στον Ευαγγελισμό στις 7 Απριλίου.
  • Οι απειλές των διοικήσεων εντάσσονται στο συνολικότερο σχεδιασμό να επιβληθεί «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα τώρα που είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων και της στοχευμένης ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την επιδημία για να τσακίσει όσα δικαιώματα μας έχουν απομείνει αλλά και για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους για τις ελλείψεις των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η κυβέρνηση σπεύδει να συμπληρώσει το νόμο για χτύπημα των απεργιών με νέο νομοσχέδιο για το χτύπημα των διαδηλώσεων.
  • Καταδικάζουμε τις συνδικαλιστικές διώξεις το Γ. Ν. Πρέβεζας και απαιτούμε την άμεση ανάκληση των καρατομήσεων των συναδέλφων και δεσμευόμαστε ότι μέτρα που χτυπάνε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας, που κατακτήθηκαν με αίμα ή άλλα που στοχεύουν στην καλλιέργεια φόβου και τρομοκράτησης των εργαζομένων θα μας βρίσκουν με «συνέπεια» απέναντι τους.

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News