Ηράκλειο

1.000 χειροποίητες μάσκες δώρισε στο ΠΑΓΝΗ ο Σύλλογος “Ευ Ζω με τον καρκίνο”

Θα κατασκευάσουν νέες μάσκες και για τις ανάγκες του Βενιζελείου

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο “Ευ Ζω με τον καρκίνο”, θέλοντας να συνεισφέρει στην ασφάλεια των πολιτών έναντι του νέου κορωνοϊού αλλά και ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης προς το προσωπικό του νοσοκομείου, προσέφερε την περασμένη Τρίτη, 1.000 υφασμάτινες μάσκες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τις μάσκες κατασκεύασαν οι εθελοντές του συλλόγου από βαμβακερό ύφασμα υψηλής ποιότητας, με διπλή επίστρωση και δυνατότητα τοποθέτησης ειδικού φίλτρου για ακόμα μεγαλύτερη προστασία.

Οι μάσκες είναι πολλαπλών χρήσεων και για τη δημιουργία τους συμβουλευτήκαμε ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτές, ώστε να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα της μάσκας και την προστασία του χρήστη από μικροοργανισμούς. Από το σύνολο των 1000 προσφερόμενων μασκών δωρίσαμε τις 400 για το προσωπικό του νοσοκομείου και τις υπόλοιπες 600 σε ασθενείς και τους φροντιστές τους στα ογκολογικά και αιματολογικά τμήματα, όπως είναι η παθολογική ογκολογική κλινική, το τμήμα Χημειοθεραπείας και η αιματολογική κλινική του ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Οι εθελόντριες που κατασκεύασαν τις μάσκες είναι οι:

Αγγελάκη Αντιγόνη

Κατσαντωνάκη Χρυσαυγή

Κουναλάκη Καίτη

Ντελή Στεφανία

Πετραλή Ρένα

Πιτσούλη Κατερίνα

Χαιρέτη Στέλλα

Χαροντάκη Χρυσάνθη

«Από καρδιάς ευχαριστούμε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου κ. Χάρη Κωνσταντινίδη ο οποίος παρέδωσε τις μάσκες στο διευθυντή του ΠΑ.Γ.Ν.Η. κ. Κονιδάκη και στις προϊσταμένες των προαναφερθέντων τμημάτων.

Προσεχώς θα κατασκευάσουμε μάσκες και για τις ανάγκες του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια