Το παράνομο… νταμάρι στην Ερυθραίας – Τι λέει ο δήμος

Ηράκλειο
Το παράνομο… νταμάρι στην Ερυθραίας – Τι λέει ο δήμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Xαρακτηριστική η εικόνα στην οδό Βαλτετσίου

Και επειδή επανερχόμαστε σταδιακά στην κανονικότητα, τελικά δεν είναι μόνο οι ιδιώτες εργολάβοι,  οι οποίοι έχει καταγγελθεί πολλάκις από μερίδα κατοίκων του Ηρακλείου πως εναποθέτουν μπάζα, χώματα και άλλα υλικά σε γειτονιές του Ηρακλείου, τελικά το πράττει και ο Δήμος Ηρακλείου.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα στην οδό Βαλτετσίου, όπου  τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύαμε  πως μικρά παιδιά παίζουν καθημερινά παιχνίδια μιας άλλης εποχής μετά την καραντίνα, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αμέλεια των ιθυνόντων να μεριμνήσουν για την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου υλικών που δεσπόζουν στο σημείο εδώ και καιρό.

Όσο κι αν κάτοικοι πίεσαν την αρμόδια υπηρεσία τεχνικών έργων …φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η δυσοσμία αποκρουστική δε, από ψοφίμια , ενώ τα αιχμηρά αντικείμενα και μπάζα που έχουν μεταφερθεί στην οδό Βαλτετσίου… κίνδυνος θάνατος. Στο τηλεφωνικό κέντρο πάντως της υπηρεσίας εδώ καιρό λένε πως ‘’θα’’ επιληφθούν του θέματος. Όσο για τα αιτήματα στην εφαρμογή του δήμου.. ακόμα αναπάντητα.

Η απάντηση του αρμόδιου Ααντιδημάρχου Γ. Αναστασάκη

Παράνομο νταμάρι από μπάζα... του Δήμου! Σε αυτό δεν απάντησε καν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών από την οδό Βαλτετσίου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας. Οι εικόνες πραγματικά σε κάνουν να ντρέπεσαι, και ο ίδιος παραδέχεται ότι τα μπάζα είναι παράνομα. Ναι, αλλά τίνος είναι ευθύνη που εναποτίθενται εκεί; Είναι του Δήμου Ηρακλείου από άλλα έργα που έχει κάνει ή είναι από οικοδομές που ανεγείρονται στην περιοχή, η οποία από το 2000 έχει πράξη εφαρμογής; Οι δικαιολογίες είναι περιττές, καθώς αν κάποιο παιδί χτυπήσει στο σημείο θα αναζητείται ο υπεύθυνος.

Τώρα ο κ. Αναστασάκης έχει γνώση του πράγματος και συνεπώς δε θα υπάρχει δικαιολογία στο μέλλον αν κάτι κακό συμβεί... Πάντως στις δηλώσεις του είπε: «Έχουμε φαινόμενα να εναποτίθενται μπάζα, υλικά, με παράνομες πράξεις κατά διαστήματα. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να λύσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα και δεν είναι εύκολο. Η λύση η οριστική για τη συγκεκριμένη υπόθεση θα είναι να γίνει η ανάπτυξη του πάρκου και να εγκατασταθούν σύγχρονες χρήσεις και να προσελκύσουμε τον κόσμο σε ένα χώρο πρασίνου που θα είναι αντάξιος με την αξία που έχει.

Υπομονή συνιστούμε». Όπως πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Αναστασάκης, οι μόνοι που επιλήφθηκαν έναν σχετικό καθαρισμό και όχι απομάκρυνση του τεράστιου όγκου των παράνομων μπάζων που έχουν εναποτεθεί ήταν κάποιοι εθελοντές πριν από κάμποσους μήνες. «Έχουν γίνει πάντως πολλές παρεμβάσεις καθαρισμού», τόνισε ο αντιδήμαρχος. «Τελευταία φορά πριν από μερικούς μήνες και με τη σύμπραξη εθελοντικής ομάδας κάναμε και τον καθαρισμό και τη φύτευση και με αυτή τη λογική θα πορευτούμε».

Βέβαια τα χώματα που έχουν σχηματίσει “βουνά” μαζί με άλλα υλικά, μπάζα, σίδερα και επικίνδυνα αντικείμενα για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών παιδιών και όσων κυκλοφορούν στο σημείο... παραμένουν, και όπως για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε θα παραμένουν... και το σύνολο των κατοίκων “θα” περιμένουν την απομάκρυνσή τους, όταν θα ξεκινήσει η ουσιαστική ανάπτυξη του πάρκου και να εγκατασταθούν σύγχρονες χρήσεις.

Συγχωρέστε μας πάντως, κύριε Αναστασάκη, αλλά μια άμεση και εύκολη λύση, καθώς αυτό ζητούν οι περίοικοι, είναι να επιστρατεύσετε κατά προτεραιότητα μηχάνημα του Δήμου να απομακρύνει τη δυσωδία από τα ψοφίμια και τα υλικά που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για όλους και αργότερα υποδεχτείτε και την ανάπτυξη της περιοχής... Καλοδεχούμενη. Όσο για την παράνομη συμπεριφορά ιδιωτών εργολάβων, την οποία παραδέχτηκε ο αντιδήμαρχος ότι λαμβάνει χώρα, αποτελεί απορίας άξιο γιατί δεν έχει ελεγχθεί η υπόθεση από την υπηρεσία του ή τη Δημοτική Αστυνομία... Δεν είναι μόνο τα πάρκα της Ερυθραίας αλλά παρατηρείται σε δεκάδες περιοχές του Ηρακλείου, σύμφωνα με καταγγελίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News