ΠΑΓΝΗ: Ταλαιπωρία για εξετάσεις αίματος καταγγέλλει ασφαλισμένος

Ηράκλειο
ΠΑΓΝΗ: Ταλαιπωρία για εξετάσεις αίματος καταγγέλλει ασφαλισμένος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλαξε η διαδικασία δημιουργώντας προβλήματα

Ταλαιπωρία για τους Κρητικούς που απευθύνθηκαν για εξετάσεις αίματος στο ΠΑΓΝΗ καθώς άλλαξε ο τρόπος εξυπηρέτησής τους ,προφανώς λόγω της πανδημίας, αλλά χωρίς να το γνωρίζουν.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα Γιώργο Χατζηγεωργίου που απευθύνθηκε στο neakriti.gr «έγραψα όπως πάντα τις αιματολογικές εξετάσεις στην ΤΟΜΥ Ηρακλείου λόγω χρόνιας πάθησης και πήγα στο ΠΑΓΝΗ. Με ένα χαρτί στον γκισέ ενημέρωναν ότι πλέον για να γίνει αιμοληψία απαιτείται παραπεμπτικό από γιατρό του ΠΑΓΝΗ. Διαμαρτυρήθηκα σε προϊσταμένους και υπαλλήλους καθώς πάντα αυτή τη διαδικασία ακολουθούσα και αναρωτιέμαι ‘’ο γιατρός της ΤΟΜΥ δεν είναι γιατρός του ΕΣΥ’’; Επίσης η διαδικασία άλλαξε ενώ δεν υπήρξε ενημέρωση των πολιτών. Δηλαδή η γιαγιά που έρχεται από το χωριό δεν θα ταλαιπωρηθεί; Ακόμα κι αν η αλλαγή γίνεται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αν πάω στο ΠΕΔΥ ή στο ΙΚΑ δεν θα δημιουργηθεί συνωστισμός;».

Απόφαση για την αποφυγή συνωστισμού

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα απευθύνθηκε και στη διοίκηση του νοσοκομείου αλλά η απάντηση όπως ισχυρίζεται ήταν ότι πρόκειται για γραπτή εντολή που ισχύει στο νοσοκομείο για την αποφυγή συνωστισμού και ότι έχει δημοσιοποιηθεί και δημοσιευτεί στο site του νοσοκομείου.

Παραμένει όμως άγνωστο σε ποια νοσηλευτικά ιδρύματα ισχύει η διαδικασία αυτή και αν εξυπηρετεί περισσότερο ή ταλαιπωρεί περισσότερο τους ασθενείς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News