Ένας ακόμη σεισμός στην Κρήτη

Κρήτη
Ένας ακόμη σεισμός στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχής η σεισμική δραστηριότητα ανοιχτά της νότιας Κρήτης

Δεν φαίνεται να θέλουν να αφήσουν «ήσυχη» την Κρήτη οι σεισμικές δονήσεις που καταγράφονται τα τελευταία 24ώρα και δη τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη.

Η σεισμική ακολουθία, αν και ασθενής, είναι συνεχής στα νότια του νησιού και συγκεκριμένα στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,  στις 06.20 το πρωί της Τετάρτης καταγράφηκε νέος σεισμός εντάσεως 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 100 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και με εστιακό βάθος τα 81 χιλιόμετρα.

Επίσης στις 03.18 τα ξημερώματα της Τετάρτης καταγράφηκε ακόμη ένας  σεισμός εντάσεως 2,8 Ρίχτερ, 97 χιλιόμετρα νότια της Άρβης και με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα

Ενώ σεισμική δόνηση υπήρξε στις 08.20 το βράδυ της Τρίτης και πάλι  σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Άρβης. Το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,9 βαθμοί της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 104 χιλιόμετρα νότια της Άρβης του νομού Ηρακλείου ενώ το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 25 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί αλλεπάλληλές σεισμικές δονήσεις ανοιχτά της Κρήτης, μετά και τον ισχυρό σεισμό εντάσεως 6 Ρίχτερ, στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής, να καταγράφεται το περασμένο Σάββατο ενώ την εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθούν οι σεισμολόγοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News