Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ

Ηράκλειο
Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η κυβέρνηση που υποκριτικά «χειροκρότησε» τους υγειονομικούς"

Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη βουλευτή και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Κατά την περιοδεία του, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τα εργαστήρια του νοσοκομείου, όπου συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία και την αγανάκτηση τους για έλλειψη μέσω ατομικής προστασίας, ακόμα και τόσες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας καθώς και το τι θα γίνει την επόμενη μέρα, με τη σταδιακή επαναλειτουργία του νοσοκομείου, της τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

 Ο βουλευτής του ΚΚΕ ανέδειξε τη μάχη που με αυτοθυσία δίνουν οι υγειονομικοί για την προστασία της υγείας του λαού και αναφέρθηκε στις πολλές παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ και κοινοβουλευτικά για τους εργαζόμενους για την εξασφάλιση επαρκών μέσων ατομικής προστασίας αλλά και τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Όπως σημείωσε το κράτος πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αναλάβει τις δικές τους. Διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις απαξίωσαν και αποδόμησαν το δημόσιο σύστημα υγείας και την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια υγεία. Ευθύνες του κράτους σημαίνει ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, με όλο το αναγκαίο προσωπικό για να μπορούν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις συνθήκες. Να αυξήσει τη χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας. Να προμηθεύσει άμεσα μέτρα ατομικής προστασίας επαρκή, για να καλύψει τόσο τις ανάγκες του ευρύτερου πληθυσμού και κυρίως τις ανάγκες των υγειονομικών. Οι προτροπές ότι επαρκούν οι μάσκες, ότι επαρκούν γενικώς τα μέσα γενικής προστασίας δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αποτελεί παραπληροφόρηση για να καλύψουν τις ευθύνες τους οι κυβερνώντες. Μάλιστα, το κλιμάκιο επεσήμανε πως το ΚΚΕ εκτός από την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών διεκδικεί να επιταχθεί και το εργοστάσιο παραγωγής μασκών στη Λάρισα για τη δωρεάν χορήγησή τους στους υγειονομικούς και στον πληθυσμό ευρύτερα.

Επιπλέον το κλιμάκιο τόνισε πως η κυβέρνηση που υποκριτικά «χειροκρότησε» τους υγειονομικούς, στις κινητοποιήσεις τους επιστρατεύει τον αυταρχισμό στέλνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικές δυνάμεις που επικαλούμενες τους περιορισμούς της κυκλοφορίας επιχειρούν να «συνετίσουν» τους διαδηλωτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το προηγούμενο διάστημα το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αλλά και η τελευταία κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου στην είσοδο του νοσοκομείου.

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους μαχόμενους υγειονομικούς με την παρουσία αυτοκίνητου αστυνομίας τόσο στην πύλη του νοσοκομείου (με συμβατικό νούμερο), όπως επίσης και  το ενδιαφέρον, μετά το τέλος της κινητοποίησης, ένστολου αστυνομικού ο οποίος ρωτούσε υπάλληλο του νοσοκομείου πόσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, τι ειδικότητες έχουν και τι έκαναν.

Το κλιμάκιο τέλος κάλεσε το λαό να μην αρκεστεί στα μέτρα ψίχουλα που δίνει η κυβέρνηση και να διεκδικήσει όλα όσα πραγματικά έχει ανάγκη και δικαιούται και ένα σύστημα υγείας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν που να καλύπτει τι ανάγκες του λαού.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ στέκεται αρωγός δυναμικά στην προσπάθεια των εργαζομένων και ιδιαίτερα των υγειονομικών. Κάλεσε τέλος το λαό να μην υποκύψει στις κυβερνητικές παραινέσεις γιατί και τα «καλυμμένα στόματα έχουν φωνή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News