Ηράκλειο

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μιχάλης Νικολιδάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μιχάλης Νικολιδάκης

Πένθος στην εκπαιδευτική κοινότητα του τόπου, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Μεσαρίτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Μιχάλης Νικολιδάκης!

Ο Μιχάλης Νικολιδάκης - η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή 3 Μαΐου και ώρα 11:00 το πρωί, σύμφωνα με το e-mesara.gr στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου - ήταν μία σπουδαία μορφή των γραμμάτων στην Κρήτη.

Ο Μιχάλης Νικολιδάκης γεννήθηκε στους Βώρρους και συγκεκριμένα στο Πάνω Χώρι.

Φιλόλογος στην Μέση Εκπαίδευση, καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και, μετέπειτα, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, συνέβαλλε τα μέγιστα στην πνευματική κατάρτιση εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών.  

Συλλυπητήρια δήλωση Βασίλη Λαμπρινού

«O Μιχάλης Νικολιδάκης, διεκρίθη ως φιλόλογος στην Μέση Εκπαίδευση, ως καθηγητής της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου και, μετέπειτα, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμβάλλοντας στην πνευματική συγκρότηση εκατοντάδων μαθητών και φοιτητών.

Ως συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής, με ευρεία φιλολογική παιδεία, δημοσίευσε σημαντικά έργα, στα οποία διακρίνεται η προσήλωσή του στην ελληνική γλώσσα και στην μακραίωνη παράδοση της Κρήτης, που, μαζί με την συνολική προσφορά του, θα διατηρήσουν ζωντανή  την μνήμη του.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένεια και τους οικείους του».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια