Ηράκλειο

Πορεία από το ΠΑΜΕ Ηρακλείου για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με σύνθημα «Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, δε θα πληρώσει ο λαός!»

Πρωτομαγιάτικες απεργιακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο στις οποίες συμμετείχαν μεταξύ άλλων το  Συνδικάτο οικοδόμων, Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & ποτών, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ, Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού – Τουρισμού, Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων ΟΤΑ,  στέλνοντας μήνυμα ότι «αυτή η απεργιακή μάχη, πρέπει να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, που ήρθαν για να μείνουν και σε ό,τι νέο προετοιμάζουν».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Με το κεντρικό περιεχόμενο της φετινής Πρωτομαγιάς με το σύνθημα  «Πρωτομαγιά 2020. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός. Δε θα πληρώσει ο λαός!» δόθηκε περήφανη απάντηση στα μονοπώλια και τους υπηρέτες τους, που συντρίβουν τη ζωή μας.

Τα σωματεία πραγματοποίησαν την πρωτομαγιάτικη εκδήλωση με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας, χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων τα σωματεία τίμησαν καταθέτοντας στεφάνια στα σημεία που έπεσαν οι ήρωες της εργατικής τάξης ο Στρατής Περγαλίδης και ο Χρήστος και ο Κώστας Χατζηγεωργίου, που υπήρξαν θύματα που έχει δώσει η εργατική τάξη του Ηρακλείου στον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων, την αύξηση του μεροκάματου, την οργάνωση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος

Στη συνέχεια τα σωματεία κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας όπου νωρίτερα είχε αναρτηθεί γιγαντοπανό των σωματείων στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης με το κεντρικό σύνθημα της φετινής Πρωτομαγιάς. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τα σωματεία ενώ η απεργιακή συγκέντρωση έκλεισε με τους εργαζόμενους με υψωμένες τις γροθιές να τραγουδάνε τη Διεθνή».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

             

             

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια