Ηράκλειο

Πως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά ιατρεία στο Ηράκλειο

Οδηγίες προς πολίτες και γιατρούς από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Χρήσιμες οδηγίες για την προφύλαξη και την  ατομική προστασία τόσο των ασθενών όσο και των ιατρών απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού αλλάζουν τα δεδομένα για τις επισκέψεις των ασθενών στα ιατρεία των γιατρών που ιδιωτεύουν. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΙΣΗ στην ανακοίνωση του, το κυριότερο που οφείλουν να τηρούν ασθενείς και γιατροί είναι οι επισκέψεις αποκλειστικά με ραντεβού.

 Για τους πολίτες

 Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΗ: «Αγαπητοί συμπολίτες, μπήκαμε στη φάση της προοδευτικής αποκλιμάκωσης των μέτρων περιορισμού. Επιβάλλεται να παραμείνουμε προσεκτικοί για να διατηρήσουμε το εξαιρετικό αποτέλεσμα που πετύχαμε. Μένουμε προσηλωμένοι στις οδηγίες των ειδικών.

Πριν επισκεφτείτε τον γιατρό σας:

 1. Τηλεφωνήστε του και κλείστε ραντεβού.
 2. Φροντίστε να είστε στην ώρα σας, ώστε να αποφύγουμε τον συνωστισμό και τον συγχρωτισμό.
 3. Φορέστε τη μάσκα ατομικής προστασίας πριν από την είσοδό σας στο ιατρείο.
 4. Απολυμάνετε τα χέρια σας με αντισηπτικό ή/και φορέστε γάντια μιας χρήσεως μόλις εισέλθετε στον χώρο αναμονής του ιατρείου.
 5. Διατηρήστε σταθερή απόσταση (2 μ.) από τους άλλους ασθενείς στον χώρο αναμονής.

Και μην ξεχνάτε... τα ιατρεία και τα εργαστήρια λειτουργούν σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ».

Για τους γιατρούς

 «Οι επισκέψεις των ασθενών στα ιατρεία μας συνεχίζουν να γίνονται μόνο με ραντεβού.

 1. Αξιολογούμε τηλεφωνικά τους ασθενείς και καθορίζουμε την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψής τους.
 2. Τους προτρέπουμε, κατά την προσέλευσή τους, να φέρουν απαραίτητα μάσκα ατομικής προστασίας (νεότερη οδηγία ECDC).

    3.Για την αποφυγή συγχρωτισμού στον χώρο αναμονής, προτείνουμε οι ασθενείς να προσέρχονται μόνο με ραντεβού (προτεινόμενος χρόνος ανά ραντεβού 45 λεπτά).

Για τις ενδοσκοπικές επεμβάσεις προτεινόμενος χρόνος ανά ραντεβού: μία (1) ώρα.

 1. Οι ασθενείς μπορούν να συνοδεύονται από έναν συνοδό, και μόνον όταν αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Τα παιδιά, για τους ίδιους λόγους, πρέπει να τα συνοδεύει μόνο ένας γονέας/ συνοδός.
 2. Προτρέπουμε τους ασθενείς και τους συνοδούς να απολυμάνουν τα χέρια τους κάνοντας χρήση αντισηπτικού κατά την είσοδό τους στο ιατρείο, ή/και να φορέσουν γάντια μιας χρήσεως.
 3. Το προσωπικό του ιατρείου μας θα πρέπει απαραίτητα να φέρει μάσκα ατομικής προστασίας.
 4. Χρησιμοποιούμε μάσκα προστασίας, γάντια μιας χρήσεως και προσωπίδα (αναλόγως του είδους της εξέτασης και της συμπτωματολογίας) κατά την κλινική εξέταση του ασθενούς.
 5. Οι ασθενείς με εμπύρετα νοσήματα θα πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε να εξετάζονται στη λήξη του ωραρίου των ιατρείων.
 6. Σε κάθε ύποπτο κρούσμα, όπως αυτό ορίζεται από τον ΕΟΔΥ, επικοινωνούμε τηλεφωνικά με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να ενημερώσουμε και να κατευθύνουμε εμείς τον ασθενή.
 7. Σε κάθε παραπομπή σε γιατρό άλλης ειδικότητας ή προς το νοσοκομείο επιβάλλεται να χορηγείται ενημερωτικό σημείωμα.
 8. Στους ασθενείς μας με χρόνια νοσήματα χορηγούμε τρίμηνες-εξάμηνες συνταγές.
 9. Για τα εργαστήρια, οι οδηγίες παραμένουν οι ίδιες, με ιδιαίτερη έμφαση να τηρούνται σχολαστικά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ στις δειγματοληψίες για τα διαγνωστικά τεστ για τον COVID- 19», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια