Ηράκλειο

Ηράκλειο 3.7.5: Ήθελαν χωρίς διάλογο να περάσουν σοβαρά θέματα με διαδικασίες εξπρές

 Με αφορμή τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου στις 28/04/2020, η Δημοτική Κίνηση Ηράκλειο 3.7.5» επισημαίνει τα εξής:

"Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου την Τρίτη 28/04/2020, κλήθηκε η 11μέλης   επιτροπή,   να συνεδριάσει  και   να παρθούν σημαντικές  αποφάσεις για  62 συνολικά θέματα!!! Τα θέματα,  εκτός του ότι ήταν αρκετά, είχαν υψηλή σπουδαιότητα και   αφορούσαν συμβάσεις με  απευθείας αναθέσεις, παρατάσεις έργων και προμηθειών,  συμβιβαστικά  θέματα  αποζημιώσεων, καθώς και  αναμορφώσεις,  εξειδικεύσεις προϋπολογισμού και άνοιγμα νέων κωδικών εξόδων.  Επίσης υπήρχαν   θέματα δημοπρασιών ακινήτων  ή ενοικίασης χώρων,  εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών, καθώς επίσης και την    έγκρισης νέου διαγωνισμού   τεχνικού  έργου της  Ίδης -  Δικαιοσύνης,  με αρκετά  άλυτα προβλήματα.

Σημαντικό  ήταν το γεγονός ότι,  πολλά από αυτά τα θέματα ήταν χωρίς εισήγηση από τους  αρμόδιους αντιδημάρχους με αρκετά περίπλοκα στοιχεία!

 Ήταν παραπάνω από ξεκάθαρο το γεγονός ότι, αν αφιερώναμε το ελάχιστο  5’  λεπτά στο κάθε θέμα θα χρειαζόταν τουλάχιστον 5 ώρες τηλεδιάσκεψης. Κάτι το οποίο καθίσταντο  αδύνατο,  μιας και   η  συνεδρίαση ξεκίνησε με αρκετά τεχνικά προβλήματα  που δυσκόλευαν τη συζήτηση επί της ουσίας.

Ζητήθηκε να επιλεγούν μόνο τα επείγοντα θέματα προκειμένου να παρθούν αποφάσεις ώστε να επιλυθούν προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Για  τα υπόλοιπα θέματα  ζητήθηκε  να μετατεθούν σε επόμενη δια ζώσης συνεδρίαση της επιτροπής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής για την αποτροπή της μετάδοσης του κορωνοιού.

Αγνοήθηκε η αντιπολίτευση

Αυτό όχι μόνο δεν έγινε δεκτό από την πρόεδρο  και συνολικά από τα μέλη της   συμπολίτευσης, αλλά αντιθέτως υπήρξαν έντονες  αντεγκλήσεις.  Η κ. πρόεδρος  της Eπιτροπής μίλησε για προσχηματικές συμπεριφορές και  τείχη που ορθώνονται, για έλλειψη συνεργασίας  κ.α.  Αποκορύφωμα όλων ήταν όταν η  κ. Πλεύρη με ύφος και τρόπο που μόνο πολιτισμό δεν απόπνεε, παρότρυνε  την πρόεδρο να  προχωρήσουν μόνοι τους την συνεδρίαση αγνοώντας την αντιπολίτευση   κάτι το οποίο και αποδέχτηκε η κ. Καναβάκη εξωθώντας μας να απέχουμε από την συζήτηση.

Αλήθεια πόση ώρα διήρκησε  η τηλεδιάσκεψη  χωρίς την αντιπολίτευση;  Είναι σαφές ότι η δημοτική αρχή εξαρχής  είχε στο μυαλό της ότι θα έκανε μια γρήγορη ανάγνωση των θεμάτων και έτσι θα τελείωνε άλλη μια Επιτροπή χωρίς  διάλογο και με διαδικασίες εξπρές!

Τέλος, αυτό  που ξεκάθαρα διαπιστώθηκε στην Oικονομική Επιτροπή ειδικά  από τις δυο τελευταίες συνεδριάσεις της, εν μέσω της πανδημίας, είναι  ότι με ευθύνη της κας προέδρου εκτός από  την ελλιπή προετοιμασία και χωρίς καν τα στοιχειώδη εργαλεία (από έναν  Έξυπνο Δήμο), δεν δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης  δομημένου δημοκρατικού διαλόγου, σε ένα τόσο σημαντικό θεσμικό όργανο όπως η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου".  

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια