Ηράκλειο

Σήμα SOS για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου ζητά μέτρα στήριξης

Την υιοθέτηση μέτρων στήριξης για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους ζητά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, σε ανακοίνωσή του, που υπογράφει ο Πρόεδρος, κ. Νίκος Κοκολάκης, ενόψει της άρσης του lockdown.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου ενόψει της διαφαινόμενης μη ομαλής λειτουργίας της τουριστικής περιόδου του 2020 με πιθανολογούμενη ακόμη και την μη λειτουργία ή μερική λειτουργία ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ζήτησε, με νομικά τεκμηριωμένη αίτηση του, από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων τη λήψη μέτρων στήριξης των ξενοδοχοϋπαλλήλων, την οποία κοινοποίησε σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Στην αίτηση αυτή τονίστηκε ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των εποχικώς λειτουργούντων ξενοδοχείων, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άνεργοι, αλλά ως εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις, των οποίων ανεστάλη η λειτουργία με απόφαση δημόσιας αρχής ή επιχειρήσεων, που επλήγησαν σοβαρά από την πανδημία του κορωνοΐου COVID – 19.

Κατά συνέπεια πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων ανάλογα αυτών που λήφθηκαν με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τις εκδοθείσες υπουργικές αποφάσεις που να προβλέπουν :

α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

 β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης εργοδότη και εργαζομένου

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία

 Το Σωματείο μας ζήτησε επίσης να ληφθούν τα ίδια μέτρα και για τα μέλη μας που συμφώνησαν να απασχοληθούν για την τρέχουσα τουριστική περίοδο σε άλλο εργοδότη και όχι σε αυτόν που απασχολήθηκαν κατά την τουριστική περίοδο του 2019

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου γνωστοποιεί τα παραπάνω με την διαβεβαίωση ότι επαγρυπνεί για την προστασία των μελών του.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια