Ηράκλειο

Πως θα αντιμετωπίσετε το άγχος και το φόβο; - Συμβουλές ψυχικής υγείας από το Δήμο Μαλεβιζίου

Πολύτιμες πληροφορίες και επιστημονικές οδηγίες

Στη σύνταξη ενός πολύτιμου διαδικτυακού οδηγού συμβουλευτικής γύρω από τη διαχείριση δυσκολιών ψυχικής υγείας προχώρησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Πρόκειται για απλές και κατανοητές συμβουλές και προτάσεις αντιμετώπισης καταστάσεων άγχους, ανησυχίας και φόβου που μπορεί να βιώσει καθένας από εμάς. Οι συμβουλές αυτές αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, ειδικά στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, που το τελευταίο διάστημα έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας.

Τρόποι μείωσης του σωματικού στρες και της έντασης, τεχνικές χαλάρωσης, πληροφορίες για εξειδικευμένη ψυχολογική και ψυχιατρική υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχικής υγείας, συνδυάζονται με επιστημονικές κατευθυντήριες οδηγίες για τον κατάλληλο χειρισμό κάθε κατάστασης. Παράλληλα, παρουσιάζονται παράγοντες και τεχνικές ελαχιστοποίησης του άγχους, καθώς και χρήσιμες οδηγίες που βοηθούν στη διαχείριση των δυσκολιών ψυχικής υγείας των Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, αλλά και της διαχείρισης της ψυχολογίας των παιδιών.

Ο πολύτιμος αυτός συμβουλευτικός οδηγός ψυχικής υγείας βρίσκεται αναρτημένος στην κατηγορία «Ψυχική Υγεία» στο ειδικό πλαίσιο της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου που αφορά στην ενημέρωση του κοινού γύρω από θέματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό και μπορείτε να τον διαβάσετε ΕΔΩ.

Τη σύνταξη του οδηγού διαχείρισης ψυχικής υγείας επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης, Ψυχολόγος (Μsc) του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου. Όσοι λαμβάνουν τις υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης από τον Ψυχολόγο του Κέντρου Κοινότητας Μαλεβιζίου μπορούν να επικοινωνούν μαζί του καθημερινά 8:30-15:30 στον τηλεφωνικό αριθμό 2810 823904.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει θέσει από την πρώτη στιγμή σε λειτουργία Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης στο πλαίσιο τoυ Covid-19 που λειτουργεί στο 2813 400684, υπό το συντονισμό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με εποπτεία της Κοινωνικής Λειτουργού Μαρίας Τερζίδου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια