Ηράκλειο

Ενεργοί Πολίτες: γιατί αποχώρησαν από την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες, Ηλίας Λυγερός, ενήμερωσε οτι η παράταξη αποχώρησε από την συνεδρίαση- τηλεδιάσκεψη της οικονομικής επιτροπής του δήμου υποστηρίζοντας οτι στην παρούσα φάση οι συνεδριάσεις που γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης θα πρέπει να αφορούν την προετοιμασία του δήμου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και τη δημιουργία προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία. Όλα τα άλλα ζητήματα μπορούν να "περιμένουν" και να συζητηθούν με φυσική παρουσία.

Αναλυτικά η θέση των Ενεργών Πολιτών

"Σήμερα  Τρίτη 28/4/2020  κληθήκαμε  σε  συνεδρίαση  της οικονομικής  επιτροπής  με ημερήσια διάταξη 60 θεμάτων και 2 εκτός ημερησίας. Σύνολο δηλαδή 62  θέματα.

Αν και οι διατάξεις  ορίζουν ότι  τέτοιες συνεδριάσεις   μπορούν να γίνονται  σε κλειστούς χώρους, με φυσική παρουσία  (  11 μελής είναι η ΟΕ ) η  Δημοτική αρχή προτίμησε  την  τηλεδιάσκεψη.

Οι συνεδριάσεις  που γίνονται  το διάστημα  των μέτρων  για την αντιμετώπιση του covid-19  κατά κύριο λόγο θα έπρεπε να είναι για την προετοιμασία αντιμετώπισης   των  επιπτώσεων και την δημιουργία  προστασίας του πληθυσμού από την πανδημία.

Η σημερινή  συνεδρίαση των 60  θεμάτων  περιλάμβανε

14  παρατάσεις έργων και προμηθειών

7  συμβιβαστικούς προσδιορισμούς  αποζημιώσεων

 8  αναμορφώσεις και εξειδικεύσεις  προϋπολογισμού

2  συμμετοχές  ευρωπαϊκών προγραμμάτων ( δεν είναι αρμοδιότητα ΟΕ )

4   θέματα με όρους δημοπρασίας ακινήτων  ή ενοικίασης χώρων

12  Εγκρίσεις πρακτικών διαγωνισμών   και επιτροπών παραλαβής η διαγωνισμών

  1   έγκρισης νέου διαγωνισμού   τεχνικού  έργου ( Ιδης -  Δικαιοσύνης !!!! με πολλά άλυτα προβλήματα )

5    θέματα για  covid-19

 5   διάφορα τακτοποιητικά

 Για τα περισσότερα από αυτά η αναβολή  απόφασης δεν δημιουργούσε  κανένα πρόβλημα  και  προτείναμε για τα θέματα που  η  Δημοτική αρχή θεωρεί άμεσα να προχωρήσομε και να παρθούν αποφάσεις. Για τα υπόλοιπα να συζητηθούν ,την επόμενη βδομάδα  σε μία ζωντανή  κλειστή συνεδρίαση ( όπως προβλέπει  και  ο νόμος ) .

Η πλειοψηφία του νόμου στην ΟΕ (  και όχι του εκλογικού αποτελέσματος )  δεν συμφώνησε και έτσι οδηγηθήκαμε  ( όλη η αντιπολίτευση )  σε αποχώρηση.

Σε κάθε περίπτωση  η συναίνεση  , η συνεργασία  προϋποθέτει  δύο πλευρές.  Με πλειοψηφίες  που μάχονται την συναίνεση , που δεν στηρίζονται στο εκλογικό σώμα , ούτε  τα  προβλήματα  λύνονται , ούτε  η προσπάθεια  επιβολής   επιτυγχάνεται .        

 Για  του ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ - ΗΛΙΑΣ  ΛΥΓΕΡΟΣ (μέλος της  οικονομικής επιτροπής )"

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια